top of page

Veganska hundben

Uppdaterat: 3 feb. 2021

SvĂ„righetsgrad: 🩮

PÄ söndag 1/11 Àr det Internationella Vegandagen och det tycker jag Àr viktigt att uppmÀrksamma. DÀrför har jag tagit fram recept pÄ tvÄ hÄrda hundkakor som Àr veganska och enligt hundarna SUPERGODA!


I det hÀr receptet ska vi baka hundben med smak av pumpa och jordnötssmör. Receptet för mina Snobben kakor hittar ni hÀr. Dom smakar banan och jordnötssmör och Àr lite mjukare Àn hundbenen.


Dessa kakor passar Àven utmÀrkt för hundar som inte tÄl Àgg eller gluten.

Är rĂ€tt sĂ€ker pĂ„ att Louie drömde om dessa veganska hundben inatt 💭💭


LÀngst ner pÄ sidan finner ni all info om de livsmedel som Àr med i receptet och om det Àr nÄgot man ska tÀnka pÄ nÀr man bakar till hunden.


Recept:

2 dl pumpapuré

0,5 dl jordnötssmör

2 msk rismjöl

3 dl glutenfritt havregryn eller havremjöl


Tips: pumpapuré gör du enkelt sjÀlv genom att ta en pumpa, skala, kÀrna ur och tÀrna den. Koka sedan i ca 15-20 minuter. Mixa och lÄt svalna.


Obs. har du inte rismjöl hemma kan du anvÀnda mer havregryn eller annat mjöl, kÀnn efter sÄ att konsistensen pÄ smeten blir fast, se bild nedan. Tack vare rismjöl fÄr vi glutenfria kakor som Àr lite snÀllare mot magen.


Gör sÄhÀr:

Börja med att sÀtta ugnen pÄ 175 grader.


MÀt upp havregryn och anvÀnd stavmixer, mixer eller matberedare för att göra havremjöl. HÀll upp mjölet i en stor bunke.


Blanda ned övriga ingredienser med havremjölet. Rör med sked och knÄda sedan det sista för hand. Du ska fÄ en fast deg som inte klibbar men samtidigt inte smular. TillsÀtt mer jordnötssmör om degen Àr för torr och mer (valfritt) mjöl om degen kÀnns klibbig och blöt.


HÀr ser ni hur degen ska se ut, pÄ ett ungefÀr. Ett tips nÀr du ska kavla ut Àr att lÀgga degen mellan tvÄ bakplÄtspapper, tryck till med handen och kavla sedan ut degen till ca 0,5 cm tjock. Stansa ut dina kakor med valfri form och för över till din plÄt.


GrÀdda kakorna i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta sedan ut plÄten, vÀnd pÄ kakorna och grÀdda ytterligare 5-10 minuter i ugnen. Kakorna ska bli torra och fÄ en fin fÀrg med inte fÄ en brÀnd yta.

LÄt svalna ordentligt innan du lÄter din pÀlskling provsmaka


Förvara kakorna i vÀl försluten burk kylskÄp i upp till en vecka eller i frysen i tvÄ mÄnader.


En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:


Pumpapuré: Pumpapuré fullt av fibrer och perfekt för hundens matsmÀltningshÀlsa. Se bara till att anvÀnda 100% ren pumpa puré.


Jordnötssmör: Jordnötssmör innehÄller mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter. DÀremot sÄ kan det finnas artificiella sötningsmedel i köpt jordnötssmör. Dessa sötningsmedel vill vi undvika, sÀrskilt xylitol, eftersom de Àr otroligt giftiga för hunden. VÀlj Àven osaltat jordnötssmör dÄ vi inte vill ge hunden för mycket salt. Vi vÀljer att göra eget jordnötssmör för att vara sÀkra pÄ vad hundarna fÄr i sig, det Àr Àven busenkelt att göra. Klicka hÀr för att komma till mitt recept.


Rismjöl: Det Àr naturligt glutenfritt och ger kakorna en fantastisk konsistens!


Glutenfria havregryn: Havregryn Àr ett livsmedel med stora mÀngder fibrer och mÄnga nÀringsÀmnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehÄller det vitamin B, som hjÀlper hundens pÀls att förbli skinande och frisk. Den innehÄller Àven oljesyra och omega 6-fettsyror, som ocksÄ hÄller pÀlsen i gott skick.


Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page