facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Snobben kakor (veganska)

Uppdaterat: 10 sep. 2021

Svårighetsgrad: 🦴

Idag är det internationella vegandagen så här kommer ytterligare ett recept på veganska kakor som du kan baka till din hund. Då receptet är veganskt innehåller det inte ägg, vilket gör att kakorna även passar bra om din hund är allergisk mot ägg. Sedan tycker jag att de blev väldigt fina också, håller ni med?


Recept:

3 dl glutenfritt havregryn

1 dl jordnötssmör

1 mosad banan


Gör såhär:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.


Mät upp havregryn och använd stavmixer, mixer eller matberedare för att göra havremjöl.


Rör ihop alla ingredienser i en bunke. Knåda det sista och känn så du har en bra konsistens på degen. Du ska få en fast deg som inte klibbar men samtidigt inte smular. Tillsätt mer jordnötssmör om degen är för torr och mer havremjöl om degen känns klibbig och blöt.


Ett tips när du ska kavla ut din deg är att lägga degen mellan två bakplåtspapper, tryck till med handen och kavla sedan ut degen till ca 0,5 cm tjock. Stansa ut dina kakor med valfri form och för över till din plåt.


Grädda kakorna i mitten av ugnen i 13 minuter. Ta sedan ut plåten, vänd på kakorna och grädda ytterligare 2 minuter i ugnen. Kakorna ska bli torra och få en fin färg men inte få en bränd yta.

Låt kakorna svalna ordentligt innan ni låter er vovve provsmaka


Förvara kakorna i väl försluten burk i kylskåp upp till två veckor eller i frysen ca två månader.

Cleo säger att Snobben kakorna var riktigt mumsiga!! Hon älskar både banan och jordnötssmör så redan när jag bakade förstod hon att det var något riktigt smaskigt på gång


Vill ni ha ytterligare ett recept på veganska kakor kan ni klicka HÄR för att komma direkt till mina veganska hundben.En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Glutenfritt havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Jordnötssmör: Jordnötssmör innehåller mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter. Däremot så kan det finnas artificiella sötningsmedel i köpt jordnötssmör. Dessa sötningsmedel vill vi undvika, särskilt xylitol, eftersom de är otroligt giftiga för hunden. Välj även osaltat jordnötssmör då vi inte vill ge hunden för mycket salt. Vi väljer att göra eget jordnötssmör för att vara säkra på vad hundarna får i sig, det är även busenkelt att göra. Klicka här för att komma till mitt recept.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page