top of page

Snobben kakor (veganska)

Uppdaterat: 10 sep. 2021

SvĂ„righetsgrad: 🩮

Idag Àr det internationella vegandagen sÄ hÀr kommer ytterligare ett recept pÄ veganska kakor som du kan baka till din hund. DÄ receptet Àr veganskt innehÄller det inte Àgg, vilket gör att kakorna Àven passar bra om din hund Àr allergisk mot Àgg. Sedan tycker jag att de blev vÀldigt fina ocksÄ, hÄller ni med?


Recept:

3 dl glutenfritt havregryn

1 dl jordnötssmör

1 mosad banan


Gör sÄhÀr:

Börja med att sÀtta ugnen pÄ 175 grader.


MÀt upp havregryn och anvÀnd stavmixer, mixer eller matberedare för att göra havremjöl.


Rör ihop alla ingredienser i en bunke. KnÄda det sista och kÀnn sÄ du har en bra konsistens pÄ degen. Du ska fÄ en fast deg som inte klibbar men samtidigt inte smular. TillsÀtt mer jordnötssmör om degen Àr för torr och mer havremjöl om degen kÀnns klibbig och blöt.


Ett tips nÀr du ska kavla ut din deg Àr att lÀgga degen mellan tvÄ bakplÄtspapper, tryck till med handen och kavla sedan ut degen till ca 0,5 cm tjock. Stansa ut dina kakor med valfri form och för över till din plÄt.


GrÀdda kakorna i mitten av ugnen i 13 minuter. Ta sedan ut plÄten, vÀnd pÄ kakorna och grÀdda ytterligare 2 minuter i ugnen. Kakorna ska bli torra och fÄ en fin fÀrg men inte fÄ en brÀnd yta.

LÄt kakorna svalna ordentligt innan ni lÄter er vovve provsmaka


Förvara kakorna i vÀl försluten burk i kylskÄp upp till tvÄ veckor eller i frysen ca tvÄ mÄnader.

Cleo sÀger att Snobben kakorna var riktigt mumsiga!! Hon Àlskar bÄde banan och jordnötssmör sÄ redan nÀr jag bakade förstod hon att det var nÄgot riktigt smaskigt pÄ gÄng


Vill ni ha ytterligare ett recept pĂ„ veganska kakor kan ni klicka HÄR för att komma direkt till mina veganska hundben.En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:


Glutenfritt havregryn: Havregryn Àr ett livsmedel med stora mÀngder fibrer och mÄnga nÀringsÀmnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehÄller det vitamin B, som hjÀlper hundens pÀls att förbli skinande och frisk. Den innehÄller Àven oljesyra och omega 6-fettsyror, som ocksÄ hÄller pÀlsen i gott skick.


Jordnötssmör: Jordnötssmör innehÄller mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter. DÀremot sÄ kan det finnas artificiella sötningsmedel i köpt jordnötssmör. Dessa sötningsmedel vill vi undvika, sÀrskilt xylitol, eftersom de Àr otroligt giftiga för hunden. VÀlj Àven osaltat jordnötssmör dÄ vi inte vill ge hunden för mycket salt. Vi vÀljer att göra eget jordnötssmör för att vara sÀkra pÄ vad hundarna fÄr i sig, det Àr Àven busenkelt att göra. Klicka hÀr för att komma till mitt recept.


Banan: InnehÄller kalium och fibrer och Àr bra för den mentala förmÄgan samt hundens matsmÀltningssystem. VÀlj gÀrna en vÀl mogen banan dÄ mogna bananer Àr 8 gÄnger mer effektiva för att stÀrka immunförsvaret och Àr enklare för magen att smÀlta.

Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page