top of page

Pumpa Puppuccino

Uppdaterat: 6 jan. 2021

Svårighetsgrad: 🦴

Hur mysigt är det inte att duka fram en god dryck till både dig och din hund? Våra hundar blev överlyckliga över dessa pumpa puppuccinos, däremot var Louie var lite tveksam först till om han verkligen fick dricka ur koppen. Väldigt gulligt. Dom kommer definitivt få smaka fler goda drycker framöver! Vill ni göra pumpalatte till er hittar ni mitt recept HÄR.

Längst ner på sidan finner ni all info om dessa livsmedel och om det är något man ska tänka på när man bakar till hunden.


Recept för två små puppuccinos:

1 dl naturell yoghurt

0,4 dl pumpapuré

1 msk havremjöl

1/2 kryddmått kanel

Is - valfri mängd men jag använde ca 1/2 dl krossad is


Barista havredryck till topping, eller grädde - det väljer du själv


Tips: Pumpapuré är superenkelt att göra själv. Vill du ha lite instruktioner hittar du mina HÄR.

Tips: Havremjöl gör du enkelt genom att mixa (jag kör stavmixer) havregryn. Jag använder glutenfria havregryn.


Gör såhär:

Häll alla ingredienser i en mixer, mixa till en slät dryck och fördela i dina koppar.


Skumma baristamjölken eller vispa grädden och toppa över din dryck. Använd en tesil för att garnera med lite kanel.


Servera sedan direkt till din hund!

Vi älskar att fika tillsammans, hela familjen ❤️


Här kan du se när jag förbereder både pumpa puppuccino och pumpalatte!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Naturell yoghurt: Yoghurt är hög i kalcium och protein. Välj naturell då vi inte vill ha några sötningsmedel eller tillsatt socker. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem.


Pumpapuré: Pumpapuré är fyllt av fibrer och är därför perfekt för hundens matsmältningshälsa. Se bara till att använda 100% ren pumpa puré.


Havremjöl: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Kanel: Kanel är inte giftigt för hundar. Det viktiga är att vi inte ger för mycket till våra hundar. Det finns tabeller för hur mycket din hund får äta beroende på vikt, men utgå alltid ifrån väldigt lite. 50 mg per kilo kroppsvikt och per dag har visat ha positiv resultat på hjärtat. Kanel visar även positiva effekter genom att det minskar inflammation, förbättrar immunfunktionen och stabiliserar blodsockernivåerna. OBS, vill du ge denna mängd kanel är det viktigt att man använder Ceylon kanel, inte Cassia kanel. Då Cassia kanel innehåller större mängd kumarin, som i stora mängder ger negativ effekt.


Havremjölk: Drycken innehåller ingen laktos och inget mjölkprotein och är bra för hundens mage då drycken har probiotisk effekt.


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page