top of page

Pumpalatte med smak av vanilj

Uppdaterat: 6 jan. 2021

Svårighetsgrad: 👩🏼‍🍳

Nu när höstmörkret verkligen har kommit så tycker jag det passar perfekt att mysa hemma med tända ljus, kanske en brasa om man har det (själv drömmer jag om en) och något varmt att dricka. Jag har tagit fram ett eget recept på pumpalatte då jag inte är överförtjust i att det blir lite "grynigt" när man har i för mycket kryddor.


Min latte är istället söt med smak av vanilj och givetvis pumpa. Sedan skummar jag havremjölk på toppen. Vill man så går det givetvis att ha grädde på. Men då detta är en aningen sötare dryck blir det i min smak lite för mycket. Men MUMS vad det är gott att lyxa till det med en sån här gokaffe i höstrugget.


Kom ihåg, krydda efter egen smak. Dvs använd så mycket socker ni vill ha, alla gillar ju olika sött. Så ni behöver inte gå exakt efter receptet, finns inga rätt eller fel! Här kommer hur jag gjorde två stora koppar med pumpalatte:


Recept:

4 dl mjölk, valfri men jag använder havremjölk

0,4 dl socker

1/2 msk vaniljsocker

1 dl pumpapuré


Espresso eller starkt kaffe, valfri mängd, jag bryggde ca 2-3 koppar


Baristamjölk eller grädde för topping

Kanel

Kardemumma


Tips: pumpapuré gör du supersmidigt hemma, jag har gjort en liten beskrivning HÄR.


Gör såhär:

Blanda alla ingredienser förutom kaffet i en kastrull (jag använder en plastvisp). Värm på medelhög temperatur under omrörning. Det ska bli varmt och gå ihop helt.


Häll upp kaffe i en kopp. Häll sedan i din pumpablandning och toppa med skummad mjölk eller grädde. Använd sedan en tesil för att fördela lite kanel och kardemumma på toppen (valfritt).

Njut njut njut!! Jag vet i alla fall vad vi kommer unna oss när vi behöver något mysigt en regnig novemberdag.


Vill du göra matchande Pumpa Puppuccino till din hund?

Kika då in mitt recept HÄR


Här kan du se när jag förbereder både pumpa puppuccino och pumpalatte!


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page