top of page

Pumpapuré

I många utav mina recept använder jag mig utav pumpapuré, den gör jag själv och det är supersmidigt! Det bästa är att du kan frysa in pumpapurén och ta fram när den ska användas. Ca 3 månader håller den i frysen.

Jag använder butternutpumpa men går givetvis bra med vilken ätbar pumpa som helst.


Gör såhär:

Skala och dela pumpan. Kärna ur och skär sen i mindre bitar / tärningar.


Flytta pumpan till en stor kastrull och fyll på med vatten så det täcker ordentligt. Koka upp och låt koka på svag värme i ca 30 minuter, tills pumpan är riktigt mjuk. Häll av all vätska - ju mer vätska du får bort desto bättre - och använd sedan en stavmixer, mixer eller matberedare för att få en jämn puré. Låt svalna.


Ett bra tips om du vill frysa in din puré är att frysa in i mindre portioner/förpackningar så du kan ta fram precis så mycket du behöver när det väl är dags.

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page