facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Mumsiga julgranar

SvĂ„righetsgrad: 🩮🩮

Nu i juletider sĂ„ finns det (enligt mig) inget mysigare Ă€n att julbaka đŸ˜đŸŽ…đŸ» Vad passar inte bĂ€ttre Ă€n att göra söta julgranar som vovven kan Ă€ta?


Den gröna fÀrgen fÄr vi av spirulina - gÄr att hitta i de flesta hÀlsobutiker.


"Snön" Àr rismjöl som jag har pudrat över


Jag har förberett pynt genom att göra gula stjĂ€rnor frĂ„n mitt recept pĂ„ "Veganska hundben" klicka HÄR för att komma till det receptet. Samt röda smĂ„ hjĂ€rtan av ett recept med rödbetspulver i. Egentligen kan du ta vilket recept du vill och göra pynt av. Har du inte smĂ„ formar kan du bara trycka ut en platt kaka och sedan slĂ„ sönder - sĂ„ fĂ„r du strössel â˜ș - det Ă€r bara fantasin som sĂ€tter stopp!


Vill du se en film hur jag sÀtter ihop mina julgranar sÄ kommer det lÀggas ut pÄ min Instagram under andra advent!


Receptet rÀcker till ca 1 stor och 1 liten gran. För alla granar som syns pÄ bilden har jag gjort dubbel sats.


Recept:

1 Àggvita

2 msk mandelmjöl

0,5-1 tsk grön spirulina (efter önskemÄl pÄ fÀrg)


Frosting/fylling:

Laktosfri Philadelphia


Gör sÄ hÀr:

SÀtt ugnen pÄ 150 grader.


Börja med att förbereda en plÄt med bakplÄtspapper. Om du har önskemÄl pÄ en viss storlek pÄ gran (jag har gjort en stor och flera smÄ) sÄ kan du ta ett bakplÄtspapper och rita cirklar med hjÀlp av olika föremÄl. Exempelvis ett glas, ett lock eller vad som helst som Àr runt. De smÄ granarna gjorde jag endast pÄ ögonmÄtt men nÀr jag ville göra en stor gran valde jag att rita cirklar.


Vispa Àggvitan med elvisp till marÀng, dvs riktigt fluffig. VÀnd försiktigt i mandelmjöl och spirulina. Rör ej mer Àn nödvÀndigt.


HÀll upp smeten i en plastpÄse och klipp av ett hörn. Behöver inte vara pyttelitet som nÀr man spritsar kristyr men inte allt för stort.


Spritsa nu ut pÄ din plÄt, antingen innanför dina cirklar eller fritt. Försök fÄ dem sÄ tjocka som möjligt. Smeten rinner lite sÄ gÄr inte riktigt att bygga pÄ höjden men platta inte till i alla fall.


GrÀdda mitt i ugnen i ca 7 minuter. LÄt sedan svalna helt pÄ bakplÄtspappret. Var försiktig nÀr du ska fÄ loss dem, jag anvÀnde en matkniv för att fÄ loss marÀngen frÄn bakplÄtspappret.


VÀlj ut vilka marÀnger som ska bilda en gran. Gör en cirkel med frosting uppepÄ den understa delen - runt kanterna (Àr den stor kan du Àven fylla lite i mitten) och placera sedan nÀsta del ovanpÄ. FortsÀtt sÄhÀr tills du Àr klar.


Vill du fÀsta en stjÀrna pÄ toppen som jag har gjort sÄ tar du philadelphia under stjÀrnan och trycker till!


Lycka till!En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:


Äggvita: Äggvitan Ă€r rik pĂ„ protein, kom ihĂ„g att rĂ„ Ă€ggvita inte ska ges för ofta till hunden - men hĂ€r Ă€r den ju tillagad!


Mandelmjöl: Mandelmjöl Àr bÄde glutenfritt och spannmÄlsfritt (perfekt för hundar som lider av intolerans).


Spirulina: Spirulina Ă€r en alg som innehĂ„ller mer Ă€n 100 olika nĂ€ringsĂ€mnen och Ă€r en av naturens mest koncentrerade kĂ€llor av nĂ€ring. Spirulinaalgen Ă€r dessutom rik pĂ„ flera olika mineraler sĂ€rskilt jĂ€rn, kalcium, magnesium, kalium och zink. Även B-vitaminer, betakaroten, C-vitamin och E-vitamin ingĂ„r i Spirulina. Den rika tillgĂ„ngen pĂ„ biotillgĂ€ngligt jĂ€rn gör att spirulina Ă€ven rekommenderas till drĂ€ktiga och digivande tikar.


Laktosfri Philadelphia: FÀrskost innehÄller kalcium som hjÀlper benen och tÀndernas vÀlmÄende. Det hjÀlper dessutom tarmfloran i magen. Se till sÄ det inte Àr nÄgot tillsatt socker. Jag vÀljer laktosfri dÄ det finns hundar med intolerans.
0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

Comments


bottom of page