top of page

Mumsiga julgranar

Svårighetsgrad: 🦴🦴

Nu i juletider så finns det (enligt mig) inget mysigare än att julbaka 😍🎅🏻 Vad passar inte bättre än att göra söta julgranar som vovven kan äta?


Den gröna färgen får vi av spirulina - går att hitta i de flesta hälsobutiker.


"Snön" är rismjöl som jag har pudrat över


Jag har förberett pynt genom att göra gula stjärnor från mitt recept på "Veganska hundben" klicka HÄR för att komma till det receptet. Samt röda små hjärtan av ett recept med rödbetspulver i. Egentligen kan du ta vilket recept du vill och göra pynt av. Har du inte små formar kan du bara trycka ut en platt kaka och sedan slå sönder - så får du strössel ☺️ - det är bara fantasin som sätter stopp!


Vill du se en film hur jag sätter ihop mina julgranar så kommer det läggas ut på min Instagram under andra advent!


Receptet räcker till ca 1 stor och 1 liten gran. För alla granar som syns på bilden har jag gjort dubbel sats.


Recept:

1 äggvita

2 msk mandelmjöl

0,5-1 tsk grön spirulina (efter önskemål på färg)


Frosting/fylling:

Laktosfri Philadelphia


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.


Börja med att förbereda en plåt med bakplåtspapper. Om du har önskemål på en viss storlek på gran (jag har gjort en stor och flera små) så kan du ta ett bakplåtspapper och rita cirklar med hjälp av olika föremål. Exempelvis ett glas, ett lock eller vad som helst som är runt. De små granarna gjorde jag endast på ögonmått men när jag ville göra en stor gran valde jag att rita cirklar.


Vispa äggvitan med elvisp till maräng, dvs riktigt fluffig. Vänd försiktigt i mandelmjöl och spirulina. Rör ej mer än nödvändigt.


Häll upp smeten i en plastpåse och klipp av ett hörn. Behöver inte vara pyttelitet som när man spritsar kristyr men inte allt för stort.


Spritsa nu ut på din plåt, antingen innanför dina cirklar eller fritt. Försök få dem så tjocka som möjligt. Smeten rinner lite så går inte riktigt att bygga på höjden men platta inte till i alla fall.


Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter. Låt sedan svalna helt på bakplåtspappret. Var försiktig när du ska få loss dem, jag använde en matkniv för att få loss marängen från bakplåtspappret.


Välj ut vilka maränger som ska bilda en gran. Gör en cirkel med frosting uppepå den understa delen - runt kanterna (är den stor kan du även fylla lite i mitten) och placera sedan nästa del ovanpå. Fortsätt såhär tills du är klar.


Vill du fästa en stjärna på toppen som jag har gjort så tar du philadelphia under stjärnan och trycker till!


Lycka till!



En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Äggvita: Äggvitan är rik på protein, kom ihåg att rå äggvita inte ska ges för ofta till hunden - men här är den ju tillagad!


Mandelmjöl: Mandelmjöl är både glutenfritt och spannmålsfritt (perfekt för hundar som lider av intolerans).


Spirulina: Spirulina är en alg som innehåller mer än 100 olika näringsämnen och är en av naturens mest koncentrerade källor av näring. Spirulinaalgen är dessutom rik på flera olika mineraler särskilt järn, kalcium, magnesium, kalium och zink. Även B-vitaminer, betakaroten, C-vitamin och E-vitamin ingår i Spirulina. Den rika tillgången på biotillgängligt järn gör att spirulina även rekommenderas till dräktiga och digivande tikar.


Laktosfri Philadelphia: Färskost innehåller kalcium som hjälper benen och tändernas välmående. Det hjälper dessutom tarmfloran i magen. Se till så det inte är något tillsatt socker. Jag väljer laktosfri då det finns hundar med intolerans.




Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page