Kokospupcake med yoghurt frosting

Sv√•righetsgrad: ūü¶īūü¶ī

Här kommer ett recept på fluffiga pupcakes som passar perfekt till en extra lyxig fika, eller varför inte till hundens födelsedag? Att baka små pupcakes kan vara ett perfekt alternativ till en hundtårta då varje hund får sin egen och ingen behöver bli svartsjuk.


Du kan med fördel göra dina pupcakes dagen/dagarna innan de ska ätas och sedan göra frostingen samma dag. Förvara då dina pupcakes i en väl försluten låda i kylskåp.


Våra hundar älskar smaken av kokos!!

Frostingen är gjord på laktosfri yoghurt vilket både gör det enkelt för oss när vi bakar men framförallt så är det väldigt uppskattat av hundarna.Recept:

1 msk kokosolja

1 tsk honung

1 ägg

0,8 dl vetemjöl

1 msk mandelmjöl

1 tsk bakpulver


Frosting:

Laktosfri Turkisk Yoghurt


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.


Börja med att vispa upp ägget lätt med en gaffel, tillsätt sedan kokosolja och honung.


I en separat bunke blandar du vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ned i äggsmeten, använd gärna en träslev och rör tills du får en jämn smet.


Fördela smeten i formar, använd gärna en minimuffinsplåt som du smörjer med kokosolja innan, har du ingen muffinsplåt kan du använda muffinsformar eller minimuffinsformar. Smörj gärna även dessa med lite kokosolja, så dina pupcakes inte fastnar. Fyll formarna 2/3 då muffinsen kommer att växa i ugnen.


Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter för minimuffins. Något längre om du använder större formar, ca 20-25 minuter.


Låt svalna helt.


Spritsa eller bred på yoghurt på toppen och servera direkt!


Ett litet tips för ännu lyxigare pupcake:

Blanda yoghurten med jordnötssmör 50/50 och dekorera med dekorationskex!

Här hittar du mitt recept på jordnötssmör och här hittar du mitt recept på dekorationskex


Har din hund en favoritgodis i något gulligt format är det bara att använda det såklart!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Mjöl: I detta recept bakar vi med lite vetemjöl. Vill man ha muffinsen glutenfria kan man byta till exempelvis rismjöl eller mandelmjöl. Eller använda majsmjöl givetvis. Vetemjöl och majsmjöl är spannmål, det är inte farligt för hunden men vi vill inte att för stor del av hundens kost består av spannmål. Då våra hundar får så liten del muffins samt inte äter spannmål för ofta ser jag inte det som en nackdel att baka med en liten del vetemjöl.


Mandelmjöl: Används som bindemedel, mandelmjöl är både glutenfritt och spannmålsfritt (perfekt för hundar som lider av intolerans).


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


√Ągg: Hj√§lper till att binda smeten. √Ągg √§r √§ven rikt p√• protein och √§ggula √§r bra f√∂r hundens p√§ls.


Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Honung: En liten mängd honung i godiset kan till och med vara bra då honung är rikt på mineraler, vitaminer och antioxidanter. Men var noggrann med att inte ge för mycket honung då vi i princip ger hunden rent socker. Riktlinje mängd honung: 14-18 kg 1/tsk per vecka, 20-28 kg 1 tsk per vecka.


Turkisk yoghurt: Yoghurt är hög i kalcium och protein. Välj naturell då vi inte vill ha några sötningsmedel eller tillsatt socker. Välj gärna laktosfri då hundar saknar det enzym som krävs för att bryta ner laktos. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem.

Senaste inlägg

Visa alla