facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Kokospupcake med yoghurt frosting

SvĂ„righetsgrad: 🩮🩮

HÀr kommer ett recept pÄ fluffiga pupcakes som passar perfekt till en extra lyxig fika, eller varför inte till hundens födelsedag? Att baka smÄ pupcakes kan vara ett perfekt alternativ till en hundtÄrta dÄ varje hund fÄr sin egen och ingen behöver bli svartsjuk.


Du kan med fördel göra dina pupcakes dagen/dagarna innan de ska Àtas och sedan göra frostingen samma dag. Förvara dÄ dina pupcakes i en vÀl försluten lÄda i kylskÄp.


VÄra hundar Àlskar smaken av kokos!!

Frostingen Àr gjord pÄ laktosfri yoghurt vilket bÄde gör det enkelt för oss nÀr vi bakar men framförallt sÄ Àr det vÀldigt uppskattat av hundarna.Recept:

1 msk kokosolja

1 tsk honung

1 Àgg

0,8 dl vetemjöl

1 msk mandelmjöl

1 tsk bakpulver


Frosting:

Laktosfri Turkisk Yoghurt


Gör sÄ hÀr:

SÀtt ugnen pÄ 175 grader.


Börja med att vispa upp Àgget lÀtt med en gaffel, tillsÀtt sedan kokosolja och honung.


I en separat bunke blandar du vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver. VÀnd försiktigt ned i Àggsmeten, anvÀnd gÀrna en trÀslev och rör tills du fÄr en jÀmn smet.


Fördela smeten i formar, anvÀnd gÀrna en minimuffinsplÄt som du smörjer med kokosolja innan, har du ingen muffinsplÄt kan du anvÀnda muffinsformar eller minimuffinsformar. Smörj gÀrna Àven dessa med lite kokosolja, sÄ dina pupcakes inte fastnar. Fyll formarna 2/3 dÄ muffinsen kommer att vÀxa i ugnen.


GrÀdda mitt i ugnen i ca 15 minuter för minimuffins. NÄgot lÀngre om du anvÀnder större formar, ca 20-25 minuter.


LĂ„t svalna helt.


Spritsa eller bred pÄ yoghurt pÄ toppen och servera direkt!


Ett litet tips för Ànnu lyxigare pupcake:

Blanda yoghurten med jordnötssmör 50/50 och dekorera med dekorationskex!


Har din hund en favoritgodis i nÄgot gulligt format Àr det bara att anvÀnda det sÄklart!


En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:


Mjöl: I detta recept bakar vi med lite vetemjöl. Vill man ha muffinsen glutenfria kan man byta till exempelvis rismjöl eller mandelmjöl. Eller anvÀnda majsmjöl givetvis. Vetemjöl och majsmjöl Àr spannmÄl, det Àr inte farligt för hunden men vi vill inte att för stor del av hundens kost bestÄr av spannmÄl. DÄ vÄra hundar fÄr sÄ liten del muffins samt inte Àter spannmÄl för ofta ser jag inte det som en nackdel att baka med en liten del vetemjöl.


Mandelmjöl: AnvÀnds som bindemedel, mandelmjöl Àr bÄde glutenfritt och spannmÄlsfritt (perfekt för hundar som lider av intolerans).


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att anvÀnda en liten mÀngd nÀr du bakar Àr ingen fara.


Ägg: HjĂ€lper till att binda smeten. Ägg Ă€r Ă€ven rikt pĂ„ protein och Ă€ggula Ă€r bra för hundens pĂ€ls.


Kokosolja: Kokosolja Àr spÀckad med naturliga vitala Àmnen som frÀmjar ditt husdjurs hÀlsa. Den innehÄller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som ocksÄ stÀrker immunsystemet.


Honung: En liten mÀngd honung i godiset kan till och med vara bra dÄ honung Àr rikt pÄ mineraler, vitaminer och antioxidanter. Men var noggrann med att inte ge för mycket honung dÄ vi i princip ger hunden rent socker. Riktlinje mÀngd honung: 14-18 kg 1/tsk per vecka, 20-28 kg 1 tsk per vecka.


Turkisk yoghurt: Yoghurt Àr hög i kalcium och protein. VÀlj naturell dÄ vi inte vill ha nÄgra sötningsmedel eller tillsatt socker. VÀlj gÀrna laktosfri dÄ hundar saknar det enzym som krÀvs för att bryta ner laktos. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och Àr bra för din hunds matsmÀltningssystem.

0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

Comments


bottom of page