facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

(Mumsiga) Dekorationskex

SvĂ„righetsgrad 🩮🩮

Vill du lyxa till dina pupcakes eller en hundtÄrta kanske? Toppa dÄ din frosting med nÄgra av dessa gulliga (Àtbara) dekorationskex.

Kan Àven vara en vÀldigt trevlig present att ge bort. LÀgg nÄgra av dessa söta hundkex i en pÄse av cellofan och du har en perfekt hundpresent.


Detta recept ger dig en plÄt fylld med smÄ kex.


Recept:

1 Àgg

1 dl pumpapuré

1 msk jordnötssmör

Lite kanel

3 dl mjöl


Gör sÄhÀr:

SÀtt ugnen pÄ 125 grader


Vispa Àgget lite snabbt med en gaffel i en stor bunke. Rör ner övriga ingredienser men var försiktig med mjölet. Beroende pÄ storlek pÄ Àgg samt konsistens pÄ pumpapuré behöver man olika mycket mjöl. Degen ska vara fast och inte kladda men inte smula sönder. Börja med 2 dl mjöl och öka efter behov.


Kavla ut degen (gÀrna mellan tvÄ bakplÄtspapper för att inte behöva mjöla mer och kladda ner) till ca 0,3-0,5 cm tjock.


Stansa eller skÀr sedan ut kakor. Det hÀr tar tid om du vill göra pÄ hela degen och beroende pÄ vad du har för verktyg att stansa med. Jag gör en kaka i taget dÀrav att det tar tid för mig. Var kreativ!


GrÀdda mitt i ugnen ca 30 minuter. HÄll koll pÄ kakorna sÄ att de inte brÀnns. Alla ugnar Àr olika varma och tiden för grÀddning kan dÀrför variera. Speciellt med smÄ kakor Àr det viktigt att vara uppmÀrksam.


Kakorna hÄller nÄgra veckor i vÀl försluten burk i kylskÄp. SÄ det Àr perfekt att göra dem i god tid innan du ska anvÀnda dem till dekoration (eller vad du Àn vill anvÀnda kakorna till!)


En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:


Ägg: HjĂ€lper till att binda smeten, Ă€gg Ă€r Ă€ven rikt pĂ„ protein.


Pumpapuré: Pumpapuré Àr fyllt av fibrer och Àr dÀrför perfekt för hundens matsmÀltningshÀlsa. Se bara till att anvÀnda 100% ren pumpa puré.


Jordnötssmör: Jordnötssmör innehÄller mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter. DÀremot sÄ kan det finnas artificiella sötningsmedel i köpt jordnötssmör. Dessa sötningsmedel vill vi undvika, sÀrskilt xylitol, eftersom de Àr otroligt giftiga för hunden. VÀlj Àven osaltat jordnötssmör dÄ vi inte vill ge hunden för mycket salt. Vi vÀljer att göra eget jordnötssmör för att vara sÀkra pÄ vad hundarna fÄr i sig, det Àr Àven busenkelt att göra. Klicka hÀr för att komma till mitt recept.


Kanel: Kanel Àr inte giftigt för hundar. Det viktiga Àr att vi inte ger för mycket till vÄra hundar. Det finns tabeller för hur mycket din hund fÄr Àta beroende pÄ vikt, men utgÄ alltid ifrÄn vÀldigt lite. 50 mg per kilo kroppsvikt och per dag har visat ha positiv resultat pÄ hjÀrtat. Kanel visar Àven positiva effekter genom att det minskar inflammation, förbÀttrar immunfunktionen och stabiliserar blodsockernivÄerna. OBS, vill du ge denna mÀngd kanel Àr det viktigt att man anvÀnder Ceylon kanel, inte Cassia kanel. DÄ Cassia kanel innehÄller större mÀngd kumarin, som i stora mÀngder ger negativ effekt.


Mjöl: AnvÀnds för att binda smeten, gÄr att byta mot glutenfritt alternativ om man har en hund med intolerans.0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

Comentarios


bottom of page