Julgrans Pupcakes

Sv√•righetsgrad: ūü¶īūü¶ī

Mumsiga pupcakes med smak av banan och ingef√§ra som jag dekorerat med lite juligt tema! ūüéĄūüßĀ


Stj√§rnorna har jag gjort med det h√§r receptet. Men jag bytte mj√∂l mot glutenfritt havremj√∂l d√• jag f√∂rs√∂ker baka allt glutenfritt nu f√∂r tiden ūüėä


Vill du se hur jag spritsade mina pupcakes? Här finns en film på min instagram!


Recept:

1 dl glutenfritt havremjöl (havregryn som du kör i matberedare/med stavmixer)

0,5 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

1 krm kanel

1 krm ingefära

1 ägg

2 msk mosad banan

1 tsk kokosolja

0,5 dl mjölk - jag använder glutenfri havremjölk, vanlig laktosfri mjölk går också bra.


+ lite extra kokosolja till att pensla muffinsformarna med

Frosting:

2-3 msk laktosfri Philadelphia

2 msk laktosfri grekisk yoghurt

grön spirulina


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered antingen 5-6 st muffinsformar eller smörj en muffinsplåt med kokosolja. Jag smörjer även kanterna på muffinsformarna med lite kokosolja.


Börja med att blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa försiktigt ner ägg, mosad banan och kokosolja och avsluta med att vända ner mjölken. Vispa inte mer än nödvändigt, utan sluta direkt du fått en klimpfri smet.


Fördela i dina formar och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.


Låt svalna helt.


Förbered frostingen genom att blanda färskost och yoghurt i en skål. Dela upp i två skålar, med lite mer i den ena, och tillsätt grön spirulina i den skålen med mest frosting. Tillsätt lite i taget till du får önskad färg.


Jag hällde upp den vita frostingen i en spritspåse med öppen stjärntyll och den gröna frostingen i en spritspåse med en kronbladstyll. Dekorera med en stjärna på toppen så har du en färdig julgran!En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Glutenfritt havremjöl: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Kanel: Kanel är inte giftigt för hundar. Det viktiga är att vi inte ger för mycket till våra hundar. Det finns tabeller för hur mycket din hund får äta beroende på vikt, men utgå alltid ifrån väldigt lite. 50 mg per kilo kroppsvikt och per dag har visat ha positiv resultat på hjärtat. Kanel visar även positiva effekter genom att det minskar inflammation, förbättrar immunfunktionen och stabiliserar blodsockernivåerna. OBS, vill du ge denna mängd kanel är det viktigt att man använder Ceylon kanel, inte Cassia kanel. Då Cassia kanel innehåller större mängd kumarin, som i stora mängder ger negativ effekt.


Ingefära: Ingefära är en antibiotisk växt som bland annat används för lederna, för bättre matsmältning, mot inflammationstillstånd och för avlägsnande av slem. Ej lämplig för dräktiga eller digivande tikar.


√Ągg: Hj√§lper till att binda smeten. √Ągg √§r √§ven rikt p√• protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Kokosolja: är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Laktosfri mjölk: Vissa hundar reagerar inte på laktos men för säkerhetsskull så använder vi laktosfri mjölk när vi bakar då många hundar har problem att bryta ner de enzymen som krävs för att bryta ner laktos. Viktigt att tänka på vilken mängd mjölk vi ger så att vi inte överkoncumerar.


Havremjölk: Drycken innehåller ingen laktos och inget mjölkprotein och är bra för hundens mage då drycken har probiotisk effekt.


Philadelphia: Färskost innehåller kalcium som hjälper benen och tändernas välmående. Det hjälper dessutom tarmfloran i magen. Se till så det inte är något tillsatt socker. Laktosfria alternativ finns.


Laktosfri grekisk yoghurt: yoghurt är hög i kalcium och protein. Välj naturell då vi inte vill ha några sötningsmedel eller tillsatt socker. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem.


Spirulina: Spirulina √§r en alg som inneh√•ller mer √§n 100 olika n√§rings√§mnen och √§r en av naturens mest koncentrerade k√§llor av n√§ring. Spirulinaalgen √§r dessutom rik p√• flera olika mineraler s√§rskilt j√§rn, kalcium, magnesium, kalium och zink. √Ąven B-vitaminer, betakaroten, C-vitamin och E-vitamin ing√•r i Spirulina. Den rika tillg√•ngen p√• biotillg√§ngligt j√§rn g√∂r att spirulina √§ven rekommenderas till dr√§ktiga och digivande tikar.Senaste inlägg

Visa alla