facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Fisk och räk-cheesecake till kräftskivan

Uppdaterat: 10 sep. 2021

Svårighetsgrad: 🦴


Hund och kräftskiva är inte alltid den bästa kombinationen, främst för att det kan bli skadligt om hunden får i sig kräftor eller kräftspad. Hundar som får i sig kräftor riskerar att drabbas av saltförgiftning. Se därför till att hålla alla kräftor och skal långt borta från hunden och gör istället något eget mumsigt till din pälskling som den tål!


Augusti är till för kräftskivor, eller hur?!


Blicken här säger allt! MUMS


Toppa din cheesecake med något hundvänligt, så som räkor och persilja!


Det här receptet fyller en form som är 5,5cm x 5,5cm x 4cm


Recept:

25 g lax

15 g torsk

30-40 g potatis (kan uteslutas)

5 räkor (+ några till dekoration)

3 gelatinblad

30 g hundkex (jag använde veganska hundben och snobbenkakor)

3-4 tsk kokosolja

Persilja att dekorera med


Gör så här:

Börja med att skala och koka potatisen i mindre bitar tills mjuk


Se till så att fisken inte har några ben i sig. Dela fisken i bitar och koka i 2 dl vatten i ca 10 minuter.


Förbered dina gelatinblad genom att lägga dem i kallt vatten (eller så som det står på din förpackning).


Spara vattnet som är kvar efter att du kokat fisken.


Placera fisken, potatisen och räkorna (OBS: skalade!) i en mixer/matberedare/stavmixer och kör tills du får en slät smet. Häll sedan tillbaka smeten i din kastrull, tillsätt 0,5 dl av ditt fiskvatten och värm upp på låg värme. Tillsätt dina gelatinblad, ett i taget, och rör om ordentligt tills du ser att allt gelatin löst upp sig. Häll över till en porslinsskål och låt svalna något.


Gör sedan din botten genom att ta 30 g hundkex och köra i mixer eller matberedare tills det endast är smulor. Blanda sedan med kokosolja, ta i lite i taget och arbeta tills du känner att det blivit som en smet/deg.


Jag använde mig utav en form utan botten, då la jag bakplåtspapper på en assiett, placerade min form och tryckte sedan ut min kaksmet i botten med hjälp av en tesked. Har du en form med botten och avtagbara kanter så placerar du bakplåtspappret över botten.

Jag kan även tänka mig att det går bra att använda sig utav muffinsformar i silikon, då räcker troligvtis det här receptet till 2-3 st.


När din fisksmet har svalnat något kan du hälla den på din kakbotten. Placera sedan i kylskåp och låt stelna i minst 3 timmar. Du kommer känna när din cheesecake är klar. Den ska vara helt fast.


Vänd upp och ned och pressa långsamt ut din kaka ur formen. Vänd tillbaka, dekorera och servera!En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Gelatin: Något du kanske inte visste är att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara säker för våra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhälsa, matsmältning, hud, naglar m.m. Gelatin innehåller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och är en form av hydrolyserat kollagen (så kallad nedbrutet kollagen) som tas från animaliska delar. För enklast dosering väljer jag att köpa gelatin i pulverform.


Lax: Denna feta fisk innehåller mycket omega-3-fettsyror, som hjälper till att bekämpa inflammation, förbättra hjärnans funktion, stödja hjärthälsa och stödja ögons hälsa. Dessutom är lax rik på protein, vilket är bra för din hunds allmänna hälsa.


Persilja: Hundar har naturligt inte den mest väldoftande andedräkten. Precis som för oss människor, kan persilja hjälpa till att förbättra munhälsan. Persilja är dessutom en bra näringskälla för vitamin A, B, C och K, samt mineralerna järn och kalium.


Potatis: Potatis är rik på vitamin C och B6, samt mineraler, järn och magnesium. Däremot kan potatis ha en negativ inverkan på hunden om vi ger den för mycket samt om vi använder gröna potatisar (då dessa innehåller mer solanin). Ge med måtta och aldrig rå.


Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet. 


Torsk: Torsk är magert och innehåller mycket protein. Fisken innehåller även en mängd vitaminer och mineraler samt är skonsam för magen. Ska aldrig ges rå.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page