Snabba, glutenfria, fladdermus-kakor med smak av kokos och mandel!
Uppdaterat: 15 nov. 2022
SvĂ„righetsgrad đŠŽ

Dessa fladdermusskakor med smak av mandel och kokos Ă€r inte bara perfekta till halloween, de Ă€r Ă€ven superlĂ€tta att göra och hundarna ĂLSKAR dem. Tack vare att vi anvĂ€nder ris- och mandelmjöl sĂ„ Ă€r dem Ă€ven glutenfria.

kakorna blir perfekt krispiga
Recept:
1,5 dl rismjöl
1,5 dl mandelmjöl
1-2 msk vatten
1 Àgg
2 matskedar kokosolja
Gör sÄhÀr:
SÀtt ugnen pÄ 175 grader och förbered en plÄt med bakplÄtspapper
Blanda torra ingredienser med ballongvisp eller liknande. Gör sedan ett hÄl i mitten och dÀr hÀller du i de andra ingredienserna. Rör runt med en sked tills du fÄr en jÀmn smet. Om degen kÀnns för lös kan du addera mer mjöl.
KnÄda degen och kavla sedan ut den till ca 0,5 cm tjock.
Tips: lÀgg degen mellan tvÄ bakplÄtspapper nÀr du ska kavla, dÄ slipper du anvÀnda mer mjöl eller att degen ska fastna pÄ kaveln eller bÀnken.
AnvÀnd valfri form eller skÀr för hand ut kakor och lÀgg dem pÄ plÄten.
GrÀdda mitt i ugnen i 20 minuter, ta sedan ut kakorna och vÀnd dem. GrÀdda sedan ytterligare 5 minuter.
SnÀlla matte kan jag fÄ smaka nu??
Kakorna hÄller ca tvÄ veckor i vÀl försluten burk i kylskÄp eller 3 mÄnader i frysen.
En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:
Rismjöl: Det Àr naturligt glutenfritt och ger kakorna en fantastisk konsistens!
Mandelmjöl: AnvÀnds som bindemedel, mandelmjöl Àr bÄde glutenfritt och spannmÄlsfritt (perfekt för hundar som lider av intolerans).
Ăgg: HjĂ€lper till att binda smeten, Ă€gg Ă€r Ă€ven rikt pĂ„ protein.
Kokosolja: Kokosolja Àr spĂ€ckad med naturliga vitala Ă€mnen som frĂ€mjar ditt husdjurs hĂ€lsa. Den innehĂ„ller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som ocksĂ„ stĂ€rker immunsystemet.Â