Snabba, glutenfria, fladdermus-kakor med smak av kokos och mandel!

Uppdaterat: 28 okt 2021

Sv√•righetsgrad ūü¶ī

Dessa fladdermusskakor med smak av mandel och kokos √§r inte bara perfekta till halloween, de √§r √§ven superl√§tta att g√∂ra och hundarna √ĄLSKAR dem. Tack vare att vi anv√§nder ris- och mandelmj√∂l s√• √§r dem √§ven glutenfria.

kakorna blir perfekt krispiga


Recept:

1,5 dl rismjöl

1,5 dl mandelmjöl

1-2 msk vatten

1 ägg

2 matskedar kokosolja


Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper


Blanda torra ingredienser med ballongvisp eller liknande. Gör sedan ett hål i mitten och där häller du i de andra ingredienserna. Rör runt med en sked tills du får en jämn smet. Om degen känns för lös kan du addera mer mjöl.


Knåda degen och kavla sedan ut den till ca 0,5 cm tjock.

Tips: lägg degen mellan två bakplåtspapper när du ska kavla, då slipper du använda mer mjöl eller att degen ska fastna på kaveln eller bänken.


Använd valfri form eller skär för hand ut kakor och lägg dem på plåten.

Grädda mitt i ugnen i 20 minuter, ta sedan ut kakorna och vänd dem. Grädda sedan ytterligare 5 minuter.

Snälla matte kan jag få smaka nu??

Kakorna håller ca två veckor i väl försluten burk i kylskåp eller 3 månader i frysen.



En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Rismjöl: Det är naturligt glutenfritt och ger kakorna en fantastisk konsistens!


Mandelmjöl: Används som bindemedel, mandelmjöl är både glutenfritt och spannmålsfritt (perfekt för hundar som lider av intolerans).


√Ągg: Hj√§lper till att binda smeten, √§gg √§r √§ven rikt p√• protein.


Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet. 


Senaste inlägg

Visa alla