top of page

Snabba, glutenfria, fladdermus-kakor med smak av kokos och mandel!

Uppdaterat: 15 nov. 2022

SvĂ„righetsgrad 🩮

Dessa fladdermusskakor med smak av mandel och kokos Ă€r inte bara perfekta till halloween, de Ă€r Ă€ven superlĂ€tta att göra och hundarna ÄLSKAR dem. Tack vare att vi anvĂ€nder ris- och mandelmjöl sĂ„ Ă€r dem Ă€ven glutenfria.

kakorna blir perfekt krispiga


Recept:

1,5 dl rismjöl

1,5 dl mandelmjöl

1-2 msk vatten

1 Àgg

2 matskedar kokosolja


Gör sÄhÀr:

SÀtt ugnen pÄ 175 grader och förbered en plÄt med bakplÄtspapper


Blanda torra ingredienser med ballongvisp eller liknande. Gör sedan ett hÄl i mitten och dÀr hÀller du i de andra ingredienserna. Rör runt med en sked tills du fÄr en jÀmn smet. Om degen kÀnns för lös kan du addera mer mjöl.


KnÄda degen och kavla sedan ut den till ca 0,5 cm tjock.

Tips: lÀgg degen mellan tvÄ bakplÄtspapper nÀr du ska kavla, dÄ slipper du anvÀnda mer mjöl eller att degen ska fastna pÄ kaveln eller bÀnken.


AnvÀnd valfri form eller skÀr för hand ut kakor och lÀgg dem pÄ plÄten.

GrÀdda mitt i ugnen i 20 minuter, ta sedan ut kakorna och vÀnd dem. GrÀdda sedan ytterligare 5 minuter.

SnÀlla matte kan jag fÄ smaka nu??

Kakorna hÄller ca tvÄ veckor i vÀl försluten burk i kylskÄp eller 3 mÄnader i frysen.



En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:


Rismjöl: Det Àr naturligt glutenfritt och ger kakorna en fantastisk konsistens!


Mandelmjöl: AnvÀnds som bindemedel, mandelmjöl Àr bÄde glutenfritt och spannmÄlsfritt (perfekt för hundar som lider av intolerans).


Ägg: HjĂ€lper till att binda smeten, Ă€gg Ă€r Ă€ven rikt pĂ„ protein.


Kokosolja: Kokosolja Àr spÀckad med naturliga vitala Àmnen som frÀmjar ditt husdjurs hÀlsa. Den innehÄller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som ocksÄ stÀrker immunsystemet. 


Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page