facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Semmelwrap till hund 🌯🐶

Svårighetsgrad: 🦴🦴


Låt mig avslöja en sak. Jag är inte världens fan av vanliga semlor. Det är lite för mycket (en halv eller en mini är perfekt för mig). Men för något år sedan upptäckte jag semmelwrappen och ÄLSKAR den. Så självklart var jag tvungen att ta fram en hundvänlig variant på detta gulliga bakverk.Hundvänlig semmelwrap? Semmelwrap till hund? Hundsemmelwrap? Vad ska vi kalla den? Oavsett så hälsar Cleo att den var riktigt riktigt smaskigt!


Jag valde att fylla mina semmelwraps med hemmagjort äppelmos, men du kan välja att fylla dina med precis vad som - så länge din hund tål det. Toppa sedan med laktosfri vispgrädde (alternativt vispad kokosgrädde) för den perfekta looken!


Recept:

1 ägg

1 dl havremjöl

2 msk potatismjöl

+ 1-2 msk potatismjöl för att arbeta in i degenGör så här:

Sätt ugnen på 155 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.


Rör ihop alla ingredienser i en skål.


Mjöla ett bakbord och dela din deg i ca 10 delar.


Du kan behöva tillsätta potatismjöl när du kavlar ut dina delar.


Ta en degbit i taget, placera mellan bakplåtspapper och kavla ut till en rektangel (inte kvadrat).


Ta nu och rulla ihop varje degbit till en strut. Blir den ojämn eller för stor (du vill inte ha dubbla lager) är det bara att skära bort en del av degen. Spara den avskurna degen och gör nya strutar med.

När du har gjort en strut, nyp försiktigt ihop skarven.


Ta sedan en liten bit aluminiumfolie som du rullar ihop och placerar i struten. På så sätt kommer de hålla formen.


Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.


Låt svalna helt, ta ut ditt aluminumfolie ur struten och fyll sedan med valfri fyllning.

Jag valde hemmagjort äppelmos (gjort på 100% äpplen) och laktosfri grädde.En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:

Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Havre: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Äpple: Äpplen är fulla av vitaminer, som A och C, samt kostfiber, fosfor, antioxidanter och kalcium. Däremot är kärnorna giftiga för hundar så var noggrann med att ta bort dessa.


Laktosfri vispgrädde: Vissa hundar reagerar inte på laktos men för säkerhetsskull så använder vi laktosfri grädde när vi bakar då många hundar har problem att bryta ner de enzymen som krävs för att bryta ner laktos. Viktigt att tänka på vilken mängd grädde vi ger så att vi inte överkoncumerar. En liten mängd går bra.


Kokosgrädde: Naturligt laktosfri och ett magrare alternativ än vispgrädde. Fortfarande kaloririkt så vi tänker efter med vilken mängd vi ger!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page