facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Sötaste melonglassen - så här gör du!

Svårighetsgrad: 🦴🦴

När jag såg den här melonglassen cirkulera på Instagram/TikTok så var jag ju bara tvungen att göra en hundvänlig version!


Vill du ha en videoinstruktion på hur jag gjort? Klicka då på länken nedan för att komma direkt till filmen på min Instagram.


Receptet på själva glassen är väldigt enkelt, det är bara lite pilligt att få ihop allt.


Du behöver:

1 vattenmelon

0,5 dl laktosfri grekisk yoghurt

4-8 st tuggpinnar

Några blåbär (frysta eller färska spelar ingen roll)


Gör så här:

Börja med att skära en platt "ring" från mitten av vattenmelonen. Försök få den så rak som möjligt. Tips, lägg den plattaste sidan nedåt.


Skär ut melonköttet utan att ta hål på skalet.


Rensa bort alla kärnor och placera melonen i en matberedare, mixer eller bunke om du vill använda stavmixer.


Tillsätt den grekiska yoghurten och mixa tills du får en helt slät smet. Ställ åt sidan.

Välj hur många tuggpinnar du vill använda. Jag hade kunnat använda 6st till denna storleken på melon men valde 4. Ju större melon desto fler bitpinnar, för att få en bra storlek på glassen.


Med hjälp av en liten vass kniv tar du försiktigt och gör hål genom skalet och trycker sedan igenom bitpinnen. Placera på ett bakplåtspapper på ett underlag du kan ställa in i frysen. Jag valde en skärbräda i plast.Placera aluminiumfolie runt ditt melonskal INNAN du häller i glassen. Detta för att inte glassen ska rinna ut genom de små luckor som bildas i ojämnheterna. Har du ett 100% rakt melonskal behöver du inte använda folie - och du får då gärna även berätta hur du lyckades med ditt skal haha!


Häll i glassmeten och tillsätt några blåbär - blåbären ska alltså se ut som melonkärnor.Placera i frysen i minst 4 timmar!


Skär sedan försiktigt med en vass kniv upp dina glassar. För mig blev det 4 glassar då jag valt 4 bitpinnar. Ja ni fattar såklart.Låt sedan din pälskling smaka och njuta! 😍


Tips: den här glassen var riktigt god för oss människor med,

så passa på att smaka lite du med 😉😋


OBS! Lämna inte din hund obevakad med glassen då dem inte får äta skalet. Det allra sista drog jag loss glass + pinne från skalet (glassen åker med) så Cleo fick smaska i sig ifred.En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Vattenmelon: Vattenmelon innehåller A-vitamin, tiamin, vitamin B6 och dessutom massor av C-vitamin. Vattenmelon innehåller även mycket vatten vilket är bra för hunden på sommaren.


Grekisk yoghurt: Yoghurt är hög i kalcium och protein. Välj naturell då vi inte vill ha några sötningsmedel eller tillsatt socker. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem. Välj gärna laktosfri då hundar saknar det enzym som krävs för att bryta ner laktos.


Blåbär: Denna frukt ger inte bara våra kakor en fin färg, men blåbär är också laddade med antioxidanter som hjälper till att skydda din hunds kropp på fler sätt än ett, bland annat hjälper antioxidanter till med att förhindra hjärtrelaterade sjukdoma. Blåbär innehåller dessutom c-vitamin och fibrer som är bra för hundens immunförsvar och matsmältningssystem.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page