facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Rödbets julgodis + hundglögg till 1:a advent

Uppdaterat: 6 jan. 2021

Svårighetsgrad: 🦴

Glad första advent! Hemma hos oss firar vi med riktigt julmys. Hundarna blir bjudna på små rödbetsgodisar med smak av kyckling (mums hälsar dom!) och glögg i samma smak. Vi människor dricker Blossa-glögg och äter saffranssnittar (mums säger jag!). Receptet på mina saffranssnittar hittar ni HÄR.

Vill ni se när vi bakade dessa godisar och gjorde glögg? Nu finns även en första advents-film uppe på YouTube, klicka HÄR för att komma direkt till filmen.

Längre ner på sidan hittar du receptet på hundarnas rödbetsglögg samt tips på andra glöggar du kan göra!!


Recept:

1 dl rödbetspuré

0,5 dl kycklingspad/kycklingbuljong (OBS: ej köpt)

1 msk gelatin


Förberedelser:

Börja med att skala och tärna en rödbeta. Koka den under lock i ca 45 minuter, eller tills den har blivit mjuk. Det går säkerligen bra att köpa färdigkokt, jag har inte testat dock.

Om du vill göra rödbetsglögg kan du spara det röda vattnet som blivit i kastrullen. Ta sedan ut rödbetsbitarna och mixa dem till en slät puré.


Koka lite kyckling eller kycklingfärs i 3 dl vatten under lock. Spara vattnet - vårt kycklingspad.


Gör såhär:

Blanda kycklingspad och rödbetspuré i en kastrull. Värm upp och ta av från spisen. Rör sedan ner gelatinet och rör konstant tills du har fått ut det helt i smeten. Ca 3-4 minuter bör det ta.


Tips är att använda en sked då rödbeta kan färga av sig.


Häll upp i valfri form. Jag använder mig utav silikonformar med julmönster!


Låt stelna i kylskåp i ca 2 timmar. Dina godisar ska få en Jell-O konsistens och lossna lätt från formen.


Hur du gör glögg:

Blanda kycklingspad med det vattnet du sparade efter att ha kokat rödbetor. Blanda önskad mängd av båda, beroende på hur mycket du vill ha och hur mörk färg du vill få på glöggen. Jag har ca 50/50 här.


Något att vara medveten om är att rödbeta färgar av sig. Hundarna fick dricka detta på golvet - långt från vår beiga matta haha.. Men dom ÄLSKADE det så var väldigt kul att se. Enligt mig, absolut värt att behöva vara lite försiktig när de blir så glada.


Andra tips på glögg:

Blanda kycklingspad (eller något köttspad) med olika kryddor som är bra för hunden - OBS se till att du vet vad du använder och vilken mängd. Exempel, lite kanel, ingefära och nyponpulver. Kanske lite vätska som blir när man kokar pumpapuré?


Rör ut äpplemos med vatten och tillsätt kanel. Tillsätt eventuellt lite köttspad här med.


Var kreativ, det finns inga rätt och fel så länge ingredienserna är bra för hunden ☺️

Jag använde rödbeta just för den fina färgen. Om ni testar att göra någon annan hundglögg vore det jättekul att höra hur det gått för er!!


Vill du se när vi gör julgodis + hundglögg? Spana in filmen här nedan!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Rödbeta: Rödbetor är rika på vitaminer, mineraler, fytokemikalier, antioxidanter och spårämnen. Rödbetor kan bidra till att avgifta lever och urinsystem. Rödbetor kan ge stöd åt leverfunktionen.


Kyckling: Kyckling innehåller gott om protein, vitaminer och mineraler samt har en låg fetthalt. Dessutom är kokt kyckling bra för hundens mage samt att våra hundar älskar smaken!


Gelatin: Något du kanske inte visste är att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara säker för våra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhälsa, matsmältning, hud, naglar m.m. Gelatin innehåller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och är en form av hydrolyserat kollagen (så kallad nedbrutet kollagen) som tas från animaliska delar. För enklast dosering väljer jag att köpa gelatin i pulverform.Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page