Saffrans-kolakakor

SvĂ„righetsgrad đŸ‘©đŸŒâ€đŸłđŸ‘©đŸŒâ€đŸł

Dessa gudomligt goda kolakakor med smak av saffran Àr helt perfekta att baka inför första advent (eller nÀr som helst enligt mig!). Glasyren gör kakorna lite extra lyxiga och ger Ànnu mer saffransmak till kakan. MUMS!


Recept: 100 g smör

2 msk Ljus sirap

1 dl Strösocker 3 dl Vetemjöl

1 tsk Bakpulver 1 msk Vaniljsocker 1 pkt Saffran Ă  0,5 g


Gör sÄ hÀr:

SÀtt ugnen pÄ 175 grader och förbered en plÄt genom att klÀ den med bakplÄtspapper.


Vispa smör, socker och sirap poröst. Blanda de torra ingredienserna för sig.

Tips: vill du fÄ ut extra mycket saffransmak sÄ kan du mortla saffran med ca 1 tsk strösocker (funkar i alla recept dÀr saffran ej ska vÀrmas upp).


Rör sedan ner mjölblandningen i smeten och blanda till en jÀmn deg.


Dela degen i tre delar. Rulla till lÀngder och placera pÄ bakplÄtspappret innan du sedan plattar till lÀngderna. GrÀdda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.


Sedan skÀr du lÀngderna i ca 2-3 cm breda kakor medan de fortfarande Àr varma.


Glasyr:

2 dl florsocker

1 pkt Saffran Ă  0,5 g

1 msk vatten


Rör ihop och ringla sedan över de varma kakorna.




Senaste inlÀgg

Visa alla

PĂ„skharar