Saffrans-kolakakor

Uppdaterat: 7 nov. 2021

Svårighetsgrad 👩🏼‍🍳👩🏼‍🍳

Dessa gudomligt goda kolakakor med smak av saffran är helt perfekta att baka inför första advent (eller när som helst enligt mig!). Glasyren gör kakorna lite extra lyxiga och ger ännu mer saffransmak till kakan. MUMS!


Recept: 100 g smör

2 msk Ljus sirap

1 dl Strösocker 3 dl Vetemjöl

1 tsk Bakpulver 1 msk Vaniljsocker 1 pkt Saffran à 0,5 g


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt genom att klä den med bakplåtspapper.


Vispa smör, socker och sirap poröst. Blanda de torra ingredienserna för sig.

Tips: vill du få ut extra mycket saffransmak så kan du mortla saffran med ca 1 tsk strösocker (funkar i alla recept där saffran ej ska värmas upp).


Rör sedan ner mjölblandningen i smeten och blanda till en jämn deg.


Dela degen i tre delar. Rulla till längder och placera på bakplåtspappret innan du sedan plattar till längderna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.


Sedan skär du längderna i ca 2-3 cm breda kakor medan de fortfarande är varma.


Glasyr:

2 dl florsocker

1 pkt Saffran à 0,5 g

1 msk vatten


Rör ihop och ringla sedan över de varma kakorna.




Senaste inlägg

Visa alla