top of page

Pupcorn

Svårighetsgrad: 🦴

PUPCORN AND CHILL

Har du också hört talas om detta gulliga snacks och blivit intresserad av att bjuda dina hundar på något till fredagsmyset? Pupcorn är inte bara en favorit hos hundarna här hemma, det är även superenkelt (och billigt) att göra själv!


OBS! Det kommer lukta en del lax när du hettar upp oljan hehe..


Du behöver:

Laxolja

Popcorn


Gör så här:

För att göra pupcorn gör vi precis på samma sätt som vi gör klassiska popcorn på spis. Men utan salt givetvis! Här kommer en beskrivning för er som inte poppat popcorn.


Förbered genom att ta fram en stor bunke och ställ bredvid spisen.


Ta fram en kastrull med lock och häll i ett tunt lager laxolja i botten. Lägg ner 2 majskorn och sätt på locket.


Hetta upp oljan på hög temperatur. När ett majskorn har poppat till popcorn fyller du på önskad mängd popcorn i kastrullen - tänk att det ska täcka botten men inte bli mer.


Sänk värmen något och skaka om med jämna mellanrum. Blir kastrullen överfull av popcorn häller/skakar du försiktigt över några popcorn från kastrullen till din bunke. Fortsätt att ha kastrullen på spisen och skaka om ända tills det slutar poppa.


Häll då över alla popcorn i din bunke och låt svalna minst 30 minuter.


Se till att inte få med några kärnor när du ger din hund pupcorn. Jag lägger upp några pupcorn i taget från den stora bunken till en mindre så att jag enkelt kan ge hundarna utan att någon kärna kommer med.



Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page