facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Pupcakes på följarnas vis

Uppdaterat: 11 maj 2021

Svårighetsgrad: 🦴🦴

Jag frågade mina följare på Instagram om de ville vara med och "rösta" fram ett recept. Dvs att jag la ut lite antingen eller frågor och det alternativ med flest röster skulle sedan bli mitt recept. Resultatet ser ni ovan, superfina pupcakes som verkligen gick hem hos hundarna!


Följarna ville även att jag skulle ta fram ett recept till oss människor på samma ingredienser, väldigt kul tyckte jag! Det receptet hittar ni HÄR.


Så vilka ingredienser blev då framröstade? Resultatet kommer på bilderna här nedan.Jag skulle alltså baka en liten pupcake, som innehåller kött, havremjöl, bär, kokosolja, morot och jordnötssmör! Jag har även tillsatt annat mjöl, bakpulver samt ägg. För att kunna få till någon form av muffins. Jordnötssmöret lämnade jag till frostingen, så de med allergi enkelt kan utesluta den ingrediensen. Där hade jag även i lite yoghurt för en krämigare konsistens.


Recept muffins:

(de framröstade ingredienserna)

50 g kyckling

0,5 dl havremjöl

1 dl kokosolja

0,5 dl riven morot

ev. några blåbär


(mina tilläggsingredienser) 1 ägg

1 tsk bakpulver

2 msk potatismjöl

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader och förbered en plåt med små muffinsformar, ca 15 st. Smörj muffinsformarna med kokosolja. Använder du en minimuffinsplåt kan du smörja direkt i formen för att slippa slösa på muffinsformar ☺️

Koka kycklingen i ca 15-20 minuter. Kör sedan till en slät smet i en matberedare eller mixer. Tillsätt ägg, olja och morot och kör återigen tills du får en slät smet.


Blanda mjöl och bakpulver i en bunke vid sidan om. Häll sedan över smeten och rör snabbt ihop till en jämn smet, använd fördelaktigt en träslev.


Min tanke var från början att placera 1-2 blåbär i varje muffins. Men ibland går det lite för snabbt och det glömdes bort. Här kan du alltså välja om du vill ha blåbär i kakan eller använda som jag gjorde - som topping!


Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15 minuter. Håll ett öga på dem redan vid 10 minuter, alla ugnar fungerar olika och då vi har små muffins kan det gå snabbt.


Ta ut och låt svalna.


Recept frosting:

(de framröstade ingredienserna)

0,5 dl jordnötssmör

1 tsk kokosolja

Ev. några blåbär


(mina tilläggsingredienser)

2 msk laktosfri yoghurt


Gör så här:

Rör ihop jordnötssmöret med yoghurten, om du har fått en bra konsistens behöver du inte tillsätta kokosolja. Är din frosting lite för tjock kan du tillsätta ca 1 tsk kokosolja.


Bre eller spritsa på dina muffins när de har svalnat. Dekorera gärna med blåbär.


Servera och låt din pälskling njuta av dessa ljuvliga pupcakes med smak av kyckling och morot!


Baka matchande cupcakes till er människor? Kika in mitt recept HÄR.En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Havremjöl: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Blåbär: Denna frukt ger inte bara våra kakor en fin färg, men blåbär är också laddade med antioxidanter som hjälper till att skydda din hunds kropp på fler sätt än ett, bland annat hjälper antioxidanter till med att förhindra hjärtrelaterade sjukdoma. Blåbär innehåller dessutom c-vitamin och fibrer som är bra för hundens immunförsvar och matsmältningssystem.


Jordnötssmör: Jordnötssmör innehåller mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter. Däremot så kan det finnas artificiella sötningsmedel i köpt jordnötssmör. Dessa sötningsmedel vill vi undvika, särskilt xylitol, eftersom de är otroligt giftiga för hunden. Välj även osaltat jordnötssmör då vi inte vill ge hunden för mycket salt. Vi väljer att göra eget jordnötssmör för att vara säkra på vad hundarna får i sig, det är även busenkelt att göra. Klicka här för att komma till mitt recept.


Kyckling: Kyckling innehåller gott om protein, vitaminer och mineraler samt har en låg fetthalt. Dessutom är kokt kyckling bra för hundens mage samt att våra hundar älskar smaken!


Morot: De vitaminer som finns i morötter är bland annat A, B, B1, B6, C, D och K, som alla är bra för immunförsvaret. De innehåller även karotenoider, mineraler, fosfor, kalcium, natrium, kalium och klor. Tack vare vitamin A och karotenoider är morötter bra för ett djurs hudhälsa (till exempel så minskar dessa vitaminer solskador). De förhindrar även ögonproblem, som gråstarr.


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Naturell yoghurt: Yoghurt är hög i kalcium och protein. Välj naturell då vi inte vill ha några sötningsmedel eller tillsatt socker. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem. Välj gärna laktosfri då hundar saknar det enzym som krävs för att bryta ner laktos.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page