facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Tips: gör eget jordnötssmör

Uppdaterat: 6 maj 2022


I många utav mina recept bakar jag med just jordnötssmör, detta gör jag både för att hundarna älskar det men även för det är en väldigt tacksam ingrediens att arbeta med.


När du gör eget jordnötssmör så säkerställer du att det inte är några sötningsmedel eller andra ämnen som inte är bra för hundar i. De färdiga jordnötssmöret i butik innehåller nämligen ofta även mycket salt, något vi vill undvika.


Köp allra helst helt naturella jordnötter. Lätt rostade går bra. Men skippa helt de som är saltade.


Gör såhär:

Ta valfri mängd jordnötter, vi brukar göra på ca 400g, och häll upp i din matberedare. Låt matberedaren gå på låg till mellanhög hastighet under ett par minuter. När jordnötterna blivit till en massa och börjar bli varmt så kommer olja att separeras från nötterna och vi kommer nu att få vårat jordnötssmör. Låt gå ytterligare några minuter. Kan behövas ca 10 minuter i matberedare.


Önskar ni lösare koncistens kan ni ta i lite kokosolja, ca 1-2 teskedar eller till önskat resultat är uppnått.


Tips: vill du ha lite godare jordnötssmör till dig själv, spara en del av satsen i matberedaren och lägg undan hundens del i en burk med lock och placera i kylskåp, och häll sedan i valfritt smak eller olja i matberedaren. Vi brukar ha i lite vaniljpulver & extra olja (raps eller kokos) i vårt jordnötssmör som vi sedan äter som topping på en god smoothie bowl. Glöm bara inte att märka vilket jordnötssmör som är till er och vilket som är till hunden.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page