facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

PUPCAKES

Uppdaterat: 6 jan. 2021

Svårighetsgrad: 🦴🦴


Vill du bjuda din vovve på en godbit till helgen? Eller kanske ska ni fira att hon eller han fyller år? Då tycker jag verkligen att ni ska baka just dessa söta och mumsiga små pupcakes. De är enkla att göra, det doftar faktiskt ljuvligt när du tar ut muffinsen ur ugnen och Cleo gav pupcakesen högsta betyg direkt.


Muffinsen innan de får frosting på sig och blir PUPcakes Doftar ljuvligt men ser lite tråkigare ut, eller vad tycker du?


Det här receptet kommer att ge er 10 st små pupcakes. Vill ni antingen ha större eller fler kan ni utan problem göra dubbel sats. Kom ihåg att ändra tiden i ugnen om ni gör större muffins. Ca 20 minuter bör vara lagom då, men håll koll!Längst ner på sidan finner ni all info om dessa livsmedel och om det är något man ska tänka på när man bakar till hunden.


Ingredienser muffins:

1 dl mjöl

0,5 dl havregryn

1 tesked bakpulver

2 msk olja (kokos)

1 liten (väl mogen) banan, mosad

1 ägg

1 msk jordnötssmör

2 msk riven morot


Ingredienser frosting:

0,5 dl jordnötssmör

100g philadelphia


Gör såhär

Muffins:

Sätt ugnen på 175 grader och placera ut muffinsformar på en plåt.

I en skål blandar du sedan ihop mjöl, havregryn, bakpulver, kokosolja, mosad banan och ägg. När det är väl fördelat blandar du i jordnötssmöret och den rivna moroten.

Fördela i dina muffinsformar och grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter.

Ta ut och låt svalna


Frosting:

Rör ihop jordnötssmör och philadelphia och spritsa sedan över dina muffins. Har du ingen sprits kan du givetvis bre ut frosting på toppen, jag lovar att din vovve kommer älska dem lika mycket oavsett!
Är även människor bjudna på kalaset? Ja då kan du baka matchande cupcakes till er, mitt recept på dessa hittar du HÄR.


I denna videon får ni se mig baka pupcakes & cupcakes


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Vetemjöl: I detta recept bakar vi med lite vetemjöl. Vill man ha muffinsen glutenfria kan man byta till exempelvis rismjöl eller mandelmjöl. Vetemjöl är spannmål, det är inte farligt för hunden men vi vill inte att för stor del av hundens kost består av spannmål. Då våra hundar får så liten del muffins samt inte äter för ofta ser jag inte det som en nackdel att baka med en liten del vetemjöl.


Havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Bakpulver: Det kan vara bra att veta att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet. 


Jordnötssmör: Jordnötssmör innehåller mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter. Däremot så kan det finnas artificiella sötningsmedel i köpt jordnötssmör. Dessa sötningsmedel vill vi undvika, särskilt xylitol, eftersom de är otroligt giftiga för hunden. Välj även osaltat jordnötssmör då vi inte vill ge hunden för mycket salt. Vi väljer att göra eget jordnötssmör för att vara säkra på vad hundarna får i sig, det är även busenkelt att göra. Klicka här för att komma till mitt recept.


Morot: De vitaminer som finns i morötter är bland annat A, B, B1, B6, C, D och K, som alla är bra för immunförsvaret. De innehåller även karotenoider, mineraler, fosfor, kalcium, natrium, kalium och klor. Tack vare vitamin A och karotenoider är morötter bra för ett djurs hudhälsa (till exempel så minskar dessa vitaminer solskador). De förhindrar även ögonproblem, som gråstarr.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Ägg: Hjälper till att binda smeten, ägg är även rikt på protein.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Коментарі


bottom of page