top of page

Nyårskakor till vovven

Svårighetsgrad: 🦴🦴

Givetvis förtjänar våra älskade vovvar lite extra lyxigt gott på nyår! 🎉✨

Jag har pyntat mina kex med rosa kokosflingor och sedan gjort dem dubbla genom att spritsa laktosfri philadelphia blandat med grekisk yoghurt i mitten (funkar fint med endast Philadelphia också). Du väljer själv om du vill göra dina kex till dubbla eller ej ☺️




Rosa kokos gör du genom att blanda kokosflingor med lite rödbetspulver i en skål! Ta lite rödbetspulver i taget för att få önskad färg.


Kokosen har jag sedan fäst på kakorna genom att värma upp ca 2 tsk laktosfri Philadelphia med lite kokosolja - lagt över i en påse och spritsat på. Hällde sedan på kokosflingorna direkt. Du kan ta hjälp av ett finger och "smeta ut" Philadelphia-blandningen på kakan innan du häller på dina kokosflingor!


Recept:

1 ägg

1 dl glutenfritt havremjöl

0,5 dl potatismjöl

1 msk carobpulver


Har du inte carob hemma kan du smaksätta kakorna med något annat, exempelvis lite mosad banan + kanel.


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.


Blanda havremjöl med carobpulver. Vispa lätt upp ett ägg i ett glas (eller liten skål) med en gaffel och rör sedan ner i mjölblandningen. Tillsätt sedan successivt potatismjöl. Då ägg kan vara lite olika stora kan det behövas lite olika mängd mjöl. Du ska få en fast deg som inte kladdar, men samtidigt ska den ej smula.


Råkar din deg bli lite för torr kan du ha i vatten.


Ett tips när du ska kavla ut din deg är att lägga degen mellan två bakplåtspapper, tryck till med handen och kavla sedan ut degen till ca 0,5-1 cm tjock. Stansa ut dina kakor med valfri form och för över till din plåt.


Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.


Ta ut och låt svalna helt innan du dekorerar och serverar dina kakor!



En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Glutenfritt havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Carobpulver: Carobpulver används ofta som substitut för kakao, och har en söt, kolaaktig smak. Det är rikt på vitaminer och mineraler (t.ex. kalcium) och innehåller inte koffein eller oxalsyra. Carob kallas ofta för "hundvänlig choklad" då den är helt ofarlig för hundar - något som vanlig choklad inte är!


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page