facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Nyttigt och billigt hundgodis

SvĂ„righetsgrad: 🩮

Det fantastiska med att baka till hundar Àr att vi inte alltid behöver fokusera pÄ det estetiska utan kan prioritera nyttiga ingredienser!Att priserna gÄtt upp i mataffÀren Àr dessutom nÄgot som troligtvis ingen har missat? DÀrför kÀndes det passande att ta fram dessa kakor som inte kostar mycket att göra.


Kokosmjöl och kokosolja Àr tvÄ lite dyrare ingredienser - har du inte dessa hemma kan du helt enkelt hoppa över dessa, du behöver inte tillsÀtta nÄgot annat. DÄ Cleos favoritsmak Àr kokos - och det Àr nyttigt för hundar - valde jag att ha med det i receptet.


Recept:

0,7 dl finriven morot

2 msk finrivet Àpple (obs utan skal och kÀrnor)

1 Àgg

1 tsk kokosolja

1 msk kokosmjöl

2 dl havregryn

0,6 - 0,8 dl potatismjöl


Gör sÄ hÀr:

SÀtt ugnen pÄ 175 grader.


Riv morot och Àpple och placera i en skÄl. TillsÀtt Àgg och kokosolja och vispa ihop.


TillsÀtt nu kokosmjöl och havregryn och rör till en jÀmn smet. HÀll successivt i potatismjöl tills du fÄr en bra konsistens. Denna deg kommer upplevas nÄgot kladdig - men ska gÄ att arbeta med.


Placera degen mellan tvÄ bakplÄtspapper, du kan behöva strö ut lite potatismjöl ovanpÄ och under degen nÀr du ska kavla, och kavla ut 0,5 -1 cm tjock. Stansa dina kakor och placera pÄ plÄten.


Har du svÄrt att fÄ till fina kakor? Kavla ut och dela med en kniv i valfri storlek. Dessa kakor behöver absolut inte ha en fin form.


GrÀdda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.


LÄt svalna helt och förvara sedan i en vÀl försluten burk.


Vill du se en video pĂ„ nĂ€r vi bakar dessa kakor? Klicka HÄR för att komma direkt till filmen pĂ„ instagram

En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:


Morot: De vitaminer som finns i morötter Àr bland annat A, B, B1, B6, C, D och K, som alla Àr bra för immunförsvaret. De innehÄller Àven karotenoider, mineraler, fosfor, kalcium, natrium, kalium och klor. Tack vare vitamin A och karotenoider Àr morötter bra för ett djurs hudhÀlsa (till exempel sÄ minskar dessa vitaminer solskador). De förhindrar Àven ögonproblem, som grÄstarr.


Äpple: Äpplen Ă€r fulla av vitaminer, som A och C, samt kostfiber, fosfor, antioxidanter och kalcium. DĂ€remot Ă€r kĂ€rnorna giftiga för hundar sĂ„ var noggrann med att ta bort dessa.


Ägg: HjĂ€lper till att binda smeten. Ägg Ă€r Ă€ven rikt pĂ„ protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Kokosolja: Àr spÀckad med naturliga vitala Àmnen som frÀmjar ditt husdjurs hÀlsa. Den innehÄller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som ocksÄ stÀrker immunsystemet.


Kokosmjöl: Kokosmjöl innehÄller naturligt en rad nyttiga Àmnen samt Àr rikt pÄ fibrer och protein. Kokosmjöl Àr dessutom naturligt spannmÄlsfritt vilket Àr perfekt för hundar som lider av tolerans.


Havregryn: Havregryn Àr ett livsmedel med stora mÀngder fibrer och mÄnga nÀringsÀmnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehÄller det vitamin B, som hjÀlper hundens pÀls att förbli skinande och frisk. Den innehÄller Àven oljesyra och omega 6-fettsyror, som ocksÄ hÄller pÀlsen i gott skick.


Potatismjöl: HjÀlper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och Àr naturligt gluten- och spannmÄlsfritt.

Senaste inlÀgg

Visa alla

Comments


bottom of page