top of page

Nyttigt och billigt hundgodis

Svårighetsgrad: 🦴

Det fantastiska med att baka till hundar är att vi inte alltid behöver fokusera på det estetiska utan kan prioritera nyttiga ingredienser!



Att priserna gått upp i mataffären är dessutom något som troligtvis ingen har missat? Därför kändes det passande att ta fram dessa kakor som inte kostar mycket att göra.


Kokosmjöl och kokosolja är två lite dyrare ingredienser - har du inte dessa hemma kan du helt enkelt hoppa över dessa, du behöver inte tillsätta något annat. Då Cleos favoritsmak är kokos - och det är nyttigt för hundar - valde jag att ha med det i receptet.


Recept:

0,7 dl finriven morot

2 msk finrivet äpple (obs utan skal och kärnor)

1 ägg

1 tsk kokosolja

1 msk kokosmjöl

2 dl havregryn

0,6 - 0,8 dl potatismjöl


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.


Riv morot och äpple och placera i en skål. Tillsätt ägg och kokosolja och vispa ihop.


Tillsätt nu kokosmjöl och havregryn och rör till en jämn smet. Häll successivt i potatismjöl tills du får en bra konsistens. Denna deg kommer upplevas något kladdig - men ska gå att arbeta med.


Placera degen mellan två bakplåtspapper, du kan behöva strö ut lite potatismjöl ovanpå och under degen när du ska kavla, och kavla ut 0,5 -1 cm tjock. Stansa dina kakor och placera på plåten.


Har du svårt att få till fina kakor? Kavla ut och dela med en kniv i valfri storlek. Dessa kakor behöver absolut inte ha en fin form.


Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.


Låt svalna helt och förvara sedan i en väl försluten burk.


Vill du se en video på när vi bakar dessa kakor? Klicka HÄR för att komma direkt till filmen på instagram

En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Morot: De vitaminer som finns i morötter är bland annat A, B, B1, B6, C, D och K, som alla är bra för immunförsvaret. De innehåller även karotenoider, mineraler, fosfor, kalcium, natrium, kalium och klor. Tack vare vitamin A och karotenoider är morötter bra för ett djurs hudhälsa (till exempel så minskar dessa vitaminer solskador). De förhindrar även ögonproblem, som gråstarr.


Äpple: Äpplen är fulla av vitaminer, som A och C, samt kostfiber, fosfor, antioxidanter och kalcium. Däremot är kärnorna giftiga för hundar så var noggrann med att ta bort dessa.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Kokosolja: är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Kokosmjöl: Kokosmjöl innehåller naturligt en rad nyttiga ämnen samt är rikt på fibrer och protein. Kokosmjöl är dessutom naturligt spannmålsfritt vilket är perfekt för hundar som lider av tolerans.


Havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.





Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page