facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Morotskaka till hund

SvĂ„righetsgrad: 🩮🩮

Happiness is a piece of cake - nÄgot som verkligen stÀmmer in pÄ denna goda morotskaka!


En saftig morotskaka som Ă€r lika god för vovven som för oss mĂ€nniskor (jag smaksatte frostingen med vanilj och citron till oss mĂ€nniskor!) đŸ„°đŸ˜‹


Dessa kan du skÀra upp i valfri storlek!

Jag valde att göra rĂ€tt smĂ„, perfekt för Cleo som Ă€r sĂ„ liten. Och blev en perfekt munsbit Ă€ven för mig 😉


Recept:

2 Àgg

3,5 dl riven morot

2 msk mosad banan

1 msk rapsolja

1 dl laktosfri mjölk eller havremjölk

0,7 dl potatismjöl

0,5 glutenfritt havremjöl


Gör sÄ hÀr:

SÀtt ugnen pÄ 175 grader och förbered en bakform genom att pensla den med kokosolja.

Jag anvÀnder en rund springform pÄ 18 cm i diameter - gÄr Àven bra att anvÀnda en brödform eller liknande, Àr inte kanterna avtagbara kan du klÀ formen med bakplÄtspapper.


Vispa lÀtt upp Àgget med en gaffel och tillsÀtt sedan morot, banan, rapsolja och mjölk. Vispa ihop dessa till en jÀmn smet och vÀnd sedan ner mjölet.


GrÀdda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Kom ihÄg att alla ugnar Àr olika varma sÄ hÄll koll pÄ din kaka sÄ den inte blir brÀnd.


Morotskakan ska vara lite blöt - men inte kladdig - nÀr du tar ut den. Den blir vÀldigt saftig av all morot i den!


Frosting:

Bre ett tunt lager av laktosfri Philadelphia pÄ morotskakan nÀr den svalnat. Toppa med riven morot om du vill.


SkÀr upp i valfri storlek och lÄt din pÀlskling smaka!


En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:


Glutenfritt havremjöl: Havregryn Àr ett livsmedel med stora mÀngder fibrer och mÄnga nÀringsÀmnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehÄller det vitamin B, som hjÀlper hundens pÀls att förbli skinande och frisk. Den innehÄller Àven oljesyra och omega 6-fettsyror, som ocksÄ hÄller pÀlsen i gott skick.


Potatismjöl: HjÀlper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och Àr naturligt gluten- och spannmÄlsfritt.


Ägg: HjĂ€lper till att binda smeten. Ägg Ă€r Ă€ven rikt pĂ„ protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Banan: InnehÄller kalium och fibrer och Àr bra för den mentala förmÄgan samt hundens matsmÀltningssystem. VÀlj gÀrna en vÀl mogen banan dÄ mogna bananer Àr 8 gÄnger mer effektiva för att stÀrka immunförsvaret och Àr enklare för magen att smÀlta.


Morot: De vitaminer som finns i morötter Àr bland annat A, B, B1, B6, C, D och K, som alla Àr bra för immunförsvaret. De innehÄller Àven karotenoider, mineraler, fosfor, kalcium, natrium, kalium och klor. Tack vare vitamin A och karotenoider Àr morötter bra för ett djurs hudhÀlsa (till exempel sÄ minskar dessa vitaminer solskador). De förhindrar Àven ögonproblem, som grÄstarr.


Rapsolja: Rapsolja innehÄller nyttiga fetter och i rÀtt mÀngd kan det vara ett bra tillskott för vÄra hundar. Fettsyrorna i dessa oljor Àr positiva för hud- och pÀlskvalitet och kan hjÀlpa till att dÀmpa olika inflammationer i kroppen.


Laktosfri mjölk: Vissa hundar reagerar inte pÄ laktos men för sÀkerhetsskull sÄ anvÀnder vi laktosfri mjölk nÀr vi bakar dÄ mÄnga hundar har problem att bryta ner de enzymen som krÀvs för att bryta ner laktos. Viktigt att tÀnka pÄ vilken mÀngd mjölk vi ger sÄ att vi inte överkoncumerar. En liten mÀngd gÄr bra.

0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

Comments


bottom of page