top of page

Mandelkakor

Svårighetsgrad: 🦴

Mumsiga mandelkakor blev snabbt en favorit här hemma!

Jag älskar verkligen småkakor extra mycket på sommaren, tycker det lite hör till på något sätt. Så mysigt att duka fram ute i trädgården.


Dessa görs på få ingredienser och du nyper ihop dom på bara några minuter - hur bra?


Recept:

0,8 dl mandelmjöl

1 äggula

1 krm honung

En nypa ceylonkanel

Gör så här:

Sätt ugnen på 150-160 grader (min ugn är varm så jag valde 150) och förbered en plåt med bakplåtspapper.


Nyp ihop alla ingredienser i en bunke. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Degen ska vara något åt det kladdiga hållet - den ska inte vara torr och smula.


Knåda och gör degen något avlång. Tryck sedan ut den på ett bakplåtspapper och tryck till med fingrarna för att skapa ett mönster ovanpå. Direkt när kakan kommer ur ugnen skär du upp den i lagom stora bitar.


Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Skär sedan upp i lagom stora bitar och låt nu svalna helt innan du bjuder vovven på fika.


MUMS!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Mandelmjöl: Används som bindemedel, mandelmjöl är både glutenfritt och spannmålsfritt (perfekt för hundar som lider av intolerans).


Äggula: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Honung: En liten mängd honung i godiset kan till och med vara bra då honung är rikt på mineraler, vitaminer och antioxidanter. Men var noggrann med att inte ge för mycket honung då vi i princip ger hunden rent socker. Riktlinje mängd honung: 14-18 kg 1/tsk per vecka, 20-28 kg 1 tsk per vecka.


Ceylonkanel: Kanel är inte giftigt för hundar. Det viktiga är att vi inte ger för mycket till våra hundar. Det finns tabeller för hur mycket din hund får äta beroende på vikt, men utgå alltid ifrån väldigt lite. 50 mg per kilo kroppsvikt och per dag har visat ha positiv resultat på hjärtat. Kanel visar även positiva effekter genom att det minskar inflammation, förbättrar immunfunktionen och stabiliserar blodsockernivåerna. OBS, vill du ge denna mängd kanel är det viktigt att man använder Ceylon kanel, inte Cassia kanel. Då Cassia kanel innehåller större mängd kumarin, som i stora mängder ger negativ effekt.



Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page