top of page

Lyxiga hundben till nyår

Uppdaterat: 29 dec. 2021

Svårighetsgrad: 🦴🦴

Det här receptet är i samarbete med Buddy Pet Foods

Dags att duka upp till finmiddag och slå tassarna i taket!


Snart ska det nya året firas in och givetvis måste din pälskling få vara med på kalaset. Därför har jag tagit fram denna lyxiga hundbens-kaka med glasyr och strössel

- visst ser den ut som en perfekt nyårsdessert? Givetvis går det bra att baka denna kaka vilken dag som helst på året, kanske blir det en perfekt hundtårta till någon som fyller år?

På bilden ser ni produkterna jag har använt från Buddy Pet Foods, ni kan klicka HÄR för att komma till deras hemsida och läsa mer om varje produkt. Om ni vill starta en prenumeration på hundfoder hos dem så kan ni uppge koden "BAKAMEDMATTE" i kassan, då får ni 50% rabatt på första månaden.

Nyår är inte alltid hundarnas favorithögtid. Det kan till och med vara en väldigt jobbig dag/natt för många. Jag hoppas att ni får en lugn och trygg nyårsafton, utan skräck. Så istället för att göra nyårsafton till en jobbig dag för hunden tycker jag att vi får skämma bort dem lite extra ❤️


Recept:

0,5 dl Yummy Beef från Buddy Pet Foods (ca 50g)

2 msk jordnötssmör

2 msk mosad banan

1 äggvita

2-3 dl glutenfritt havremjöl (glutenfritt mjöl som du mixar i några sekunder, jag använder stavmixer)


Glasyr:

0,5 - 1 dl jordnötssmör

ca 10 sprut laxolja från Buddy Pet Foods


Till garnering:

5 mjuka godisbitar, jag använder Grass-fed Ostrich & Duckalicious från Buddy Pet Foods


Gör så här - kaka:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.


Börja med att blanda Yummy Beef med jordnötssmör och mosad banan. Använd gärna en gaffel för att kunna mosa ihop det ordentligt. Tillsätt sedan äggvitan och rör ihop till en jämn smet med en träslev (eller liknande).


Till sist tillsätter du havremjölet (lite i taget) och arbetar till en fast deg. Denna degen ska vara något kladdigare än en vanlig kakdeg men ändå gå att hålla i handen.


Ta fram två bakplåtspapper (eller klipp ett i mitten) och placera degen mellan de två arken. Tryck sedan med handen så du plattar till degen och kavla det sista.


OBS! kavla inte för mycket eller för hårt. Vi vill att degen ska vara nästan 1 cm tjock.


Stansa ut dina kakor med valfri form. Om du upplever att degen fastnar på formen kan du spraya/smörja formens insida med laxolja, då kommer kakorna lossna bättre.


Rulla ihop degen och gör om processen så många gånger du kan. Kom ihåg att kakorna inte ska bli tunnare för varje gång, det är lätt att det blir så. Utan fortsätt kavla försiktigt. För sista kakan använde jag endast händerna till att trycka till degen.


Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.


Gör så här - glasyr:

Rör ihop jordnötssmör med Buddy Pet Foods laxolja. Ju mer olja du tillsätter desto lösare glasyr får du. Känn efter hur du vill ha just din. Om du upplever att ditt jordnötssmör är för tjockt kan du tillsätta mer olja eller några droppar vatten. Mitt recept på jordnötssmör hittar du HÄR.


Häll upp glasyren i en spritspåse eller en plastpåse och klipp ett litet hål längst ner. Glasera sedan dina kakor.


Till sist tar du några mjuka godisar och klipper eller hackar till strössel och strör ut över kakorna.


Tips: Det kan bli lite godis-strössel som inte fastnar på kakorna. Dessa samlade jag upp och använde som träningsgodis. Perfekt!


Gott Nytt år!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Yummy Beef: Med färskt nötkött som huvudingrediens är detta våtfoder rikt på protein, fettsyror, mineraler och vitaminer. Dessutom läggs sötpotatis, svarta vinbär, yucca och linfröolja till för att helt täcka din hunds fulla näringsbehov.


Laxolja: Laxolja är ett naturligt kosttillskott för hundar. Rik på omega-3 och omega-6 bidrar oljan till att stärka hjärta, kärl och leder. De hälsosamma fettsyrorna bidrar även till en glansigare päls, en friskare hud och skärpt mental förmåga.


Grass-fed Ostrich: Ett mjukt och smakrikt hundgodis gjort på färsk struts och björnbär, rikt på protein och omega-fetter. Ingredienserna är 100% naturliga och fria från tillsatser, spannmål och GMO.


Jordnötssmör: Jordnötssmör innehåller mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter. Däremot så kan det finnas artificiella sötningsmedel i köpt jordnötssmör. Dessa sötningsmedel vill vi undvika, särskilt xylitol, eftersom de är otroligt giftiga för hunden. Välj även osaltat jordnötssmör då vi inte vill ge hunden för mycket salt. Vi väljer att göra eget jordnötssmör för att vara säkra på vad hundarna får i sig, det är även busenkelt att göra. Klicka här för att komma till mitt recept.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Äggvita är även rikt på protein.


Glutenfritt havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick. Glutenfritt är perfekt val för hundar som lider av intolerans.


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page