facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

LusseHUNDAR

Uppdaterat: 6 jan. 2021

SvĂ„righetsgrad: 🩮🩮

Ja du lÀste rÀtt, hemma hos oss blir det inte bara klassiska lussekatter i Är utan vi bakar Àven lussehundar! Dvs kakor/bullar som ser ut som vÄra klassiska lussekatter men som hundarna tÄl. Visst ska vÀl vÄra hundar fÄ vara med pÄ julfikat??


Den gula fÀrgen kommer frÄn gurkmeja, som Àven Àr nyttigt för hundar. Mer info om alla ingredienser hittar ni som alltid lÀngst ner pÄ sidan.


Vill du se steg för steg nÀr vi bakar lussehundar? Spana in filmen hÀr!


Recept:

3 dl havremjöl (gjort pÄ mixade glutenfria havregryn) 1,5 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver 1 Àgg 1 dl Àpplemos 0,5 dl finriven morot 1/2 msk kokosolja 2 tsk gurkmeja


1 Àggula för pensling


Gör sÄ hÀr:

SÀtt ugnen pÄ 150 grader och klÀ en plÄt med bakplÄtspapper.


Blanda havremjöl, mandelmjöl och bakpulver i en stor glasskÄl. Vispa upp Àgget separat, i exempelvis ett glas med en gaffel. Rör ner resten av ingredienserna förutom gurkmeja med mjölet. Arbeta gÀrna ihop med en trÀsked eller sked. NÀr du fÄtt ihop en relativt blandad smet kan du blanda i gurkmeja och arbeta ihop till en fast deg.


Det kan behövas tillsÀttas mer mjöl. Degen ska vara nÀstan helt kladdfri.


LÀgg upp degen pÄ bakduk eller bÀnk och anvÀnd gÀrna ett bakplÄtspapper om du har ljus bÀnk dÄ gurkmeja kan fÀrga av sig.


AnvÀnd en sked för att mÀta upp lika stora delar av degen, det hÀr receptet ger er ca 18 lussehundar om ni gör den storleken som jag har gjort men ni kan sjÀlvklart göra valfri storlek pÄ era lussehundar.


Mjöla hÀnderna med valfritt mjöl. Ta en del och rulla till en lÀngd, ca 1 cm i diameter, och gör sedan en klassisk lussekatt - eller valfri form! HÀr gÄr det att vara precis sÄ kreativ som man vill. Gör sedan likadant med resterande degdelar och placera bullarna pÄ din plÄt med bakplÄtspapper.


Vispa upp en Àggula och pensla bullarna innan du grÀddar dem i mitten av ugnen i 20 minuter. Efter 20 minuter kan du kolla till dina lussehundar och eventuellt behövs 5-10 minuters grÀddning till. HÄll koll sÄ dem inte fÄr för mycket fÀrg.


En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:


Havregryn: Havregryn Àr ett livsmedel med stora mÀngder fibrer och mÄnga nÀringsÀmnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehÄller det vitamin B, som hjÀlper hundens pÀls att förbli skinande och frisk. Den innehÄller Àven oljesyra och omega 6-fettsyror, som ocksÄ hÄller pÀlsen i gott skick.

Mandelmjöl: AnvÀnds som bindemedel, mandelmjöl Àr bÄde glutenfritt och spannmÄlsfritt (perfekt för hundar som lider av intolerans).


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att anvÀnda en liten mÀngd nÀr du bakar Àr ingen fara.

Ägg: HjĂ€lper till att binda smeten. Ägg Ă€r Ă€ven rikt pĂ„ protein och Ă€ggula Ă€r bra för hundens pĂ€ls.

Äpple: Äpplen Ă€r fulla av vitaminer, som A och C, samt kostfiber, fosfor, antioxidanter och kalcium. DĂ€remot Ă€r kĂ€rnorna giftiga för hundar sĂ„ var noggrann med att ta bort dessa.

Morot: De vitaminer som finns i morötter Àr bland annat A, B, B1, B6, C, D och K, som alla Àr bra för immunförsvaret. De innehÄller Àven karotenoider, mineraler, fosfor, kalcium, natrium, kalium och klor. Tack vare vitamin A och karotenoider Àr morötter bra för ett djurs hudhÀlsa (till exempel sÄ minskar dessa vitaminer solskador). De förhindrar Àven ögonproblem, som grÄstarr.

Kokosolja: Kokosolja Àr spÀckad med naturliga vitala Àmnen som frÀmjar ditt husdjurs hÀlsa. Den innehÄller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som ocksÄ stÀrker immunsystemet. 

Gurkmeja: Gurkmeja har visat sig ha en hög antiinflammatorisk effekt Àven hos hundar och anvÀnds frÀmst för att lindra ledbesvÀr.

0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

Kommentare


bottom of page