facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Lax och morots-tassar

Svårighetsgrad: 🦴

Baka till hund - nyttigt hundgodis
Lax och morots-tassar, hundgodis

Lax-godisar har blivit en riktig favorit hos er, därför kör vi ytterligare ett recept - denna gången med morot! 😍🐾🥕

MUMS!


Gelégodisar är inte bara gulliga och nyttiga utan har en lite annorlunda konsistens som kan vara intressant för hunden att utforska. Att låta hunden smaka på olika konsistenser och smakkombinationer är ett sätt att berika hundens smaklökar.


Recept för 10 godistassar:

50 g lax

1 liten morot

0,5 dl vatten

2 teskedar gelatin


Viktigt: När du väljer lax välj gärna en som har varit fryst. Jag köper färsk lax, delar den i lagom bitar och fryser sedan ner i några dygn. Om du inte har fryst lax kan du tillaga färsk genom att koka den i några minuter i vatten. Detta gör vi för att vara säkra på att vi inte har några bakterier kvar.


Gör så här:

Börja med att se över så att laxen inte har några ben kvar och dela upp moroten i mindre bitar.


Koka lax och morot i ca 10 minuter i ca 1-2 dl vatten, spara 0,5 dl av vattnet som blir över.


Kör lax, morot och 0,5 dl av vattnet till en slät smet med mixer eller i matberedare. Häll tillbaka i kastrullen.


Blötlägg gelatin enligt förpackningen. Tillsätt gelatinet i din lax och morotspuré. Rör om under ca 2 minuters tid, tills gelatinet har fördelats ordentligt.


Nu kan du hälla upp innehållet i formen - jag använder en doseringstratt från Ica för att slippa allt kladd. Ställ sedan in i kylskåpet i 1-2 timmar, eller tills du känner att godiset har stelnat helt. Konsistensen ska vara likt Jell-O.


Förvara sedan godiset bäst i väl försluten burk i kylskåp, då håller det upp till fem dagar. Det går även bra att frysa in godisarna. Låt dem bara tina i kylskåp när du sedan tar fram dem.


Baka till hund - nyttigt hundgodis
Nyttigt hundgodis

En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Lax: Denna feta fisk innehåller mycket omega-3-fettsyror, som hjälper till att bekämpa inflammation, förbättra hjärnans funktion, stödja hjärthälsa och stödja ögons hälsa. Dessutom är lax rik på protein, vilket är bra för din hunds allmänna hälsa.


Gelatin: Något du kanske inte visste är att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara säker för våra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhälsa, matsmältning, hud, naglar m.m. Gelatin innehåller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och är en form av hydrolyserat kollagen (så kallad nedbrutet kollagen) som tas från animaliska delar. För enklast dosering väljer jag att köpa gelatin i pulverform.


Morot: De vitaminer som finns i morötter är bland annat A, B, B1, B6, C, D och K, som alla är bra för immunförsvaret. De innehåller även karotenoider, mineraler, fosfor, kalcium, natrium, kalium och klor. Tack vare vitamin A och karotenoider är morötter bra för ett djurs hudhälsa (till exempel så minskar dessa vitaminer solskador). De förhindrar även ögonproblem, som gråstarr.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page