facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Lax och mango-tassar

SvĂ„righetsgrad: 🩮

Mina tidigare "tass-recept" med lax och blĂ„bĂ€r samt lax och hallon har varit vĂ€ldigt uppskattade sĂ„ jag kĂ€nde att jag ville addera Ă€nnu en smak. Denna gĂ„ngen fick det alltsĂ„ bli lax och mango-tassar! đŸ˜đŸŸđŸ„­

Det Àr svÄrt att vÀnta nÀr det luktar sÄ gott....Recept för 10 godistassar:

50 g lax

1 dl mango

0,5 dl vatten

2 teskedar gelatin


Jag anvÀnde fryst mango och stÀllde fram den en stund innan sÄ den blev rumstempererad.


Viktigt: NÀr du vÀljer lax vÀlj gÀrna en som har varit fryst. Jag köper fÀrsk lax, delar den i lagom bitar och fryser sedan ner i nÄgra dygn. Om du inte har fryst lax kan du tillaga fÀrsk genom att koka den i nÄgra minuter i vatten. Detta gör vi för att vara sÀkra pÄ att vi inte har nÄgra bakterier kvar.Gör sÄ hÀr:

Börja med att se över sÄ att laxen inte har nÄgra ben kvar. Mixa sedan lax med mango i en matberedare eller med en stavmixer tills ni fÄr en slÀt smet. StÀll Ät sidan.


VÀrm upp vattnet i en kastrull pÄ spisen. Direkt det bubblar sÀnker ni till lÄg vÀrme och hÀller över lax och mangomixen i kastrullen. Rör om under ca 1-2 minuter. MÄlet hÀr Àr att allt ska bli varmt.


HÀll över smeten i en skÄl och tillsÀtt sedan gelatin. Rör om under ca 2 minuters tid, tills gelatinet har fördelats ordentligt.


Nu kan du hÀlla upp innehÄllet i formen - jag anvÀnder en doseringstratt frÄn Ica för att slippa allt kladd. StÀll sedan in i kylskÄpet i 1-2 timmar, eller tills du kÀnner att godiset har stelnat helt. Konsistensen ska vara likt Jell-O.


Förvara sedan godiset bÀst i vÀl försluten burk i kylskÄp, dÄ hÄller det upp till fem dagar. Det gÄr Àven bra att frysa in godisarna. LÄt dem bara tina i kylskÄp nÀr du sedan tar fram dem.

En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:


Lax: Denna feta fisk innehÄller mycket omega-3-fettsyror, som hjÀlper till att bekÀmpa inflammation, förbÀttra hjÀrnans funktion, stödja hjÀrthÀlsa och stödja ögons hÀlsa. Dessutom Àr lax rik pÄ protein, vilket Àr bra för din hunds allmÀnna hÀlsa.


Gelatin: NÄgot du kanske inte visste Àr att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara sÀker för vÄra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhÀlsa, matsmÀltning, hud, naglar m.m. Gelatin innehÄller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och Àr en form av hydrolyserat kollagen (sÄ kallad nedbrutet kollagen) som tas frÄn animaliska delar. För enklast dosering vÀljer jag att köpa gelatin i pulverform.


Mango: Mango innehÄller mycket fiber, liksom vitamin A, B6, C och E, vilket gör det relativt nÀringsrikt för bÄde mÀnniskor och hundar. Ger du fÀrsk mango Àr det viktigt att du tar bort skal och kÀrna.
0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

Comments


bottom of page