top of page

Lax och hallon-tassar

Svårighetsgrad: 🦴

När jag skulle fota dessa godis tassarna kunde inte Cleo hålla sig borta! Därför finns det bara en med på bild 😉

Ett riktigt bra betyg med andra ord!


Recept för 10 godistassar:

50 g lax

1 dl hallon

0,5 dl vatten

2 teskedar gelatin


Viktigt: När du väljer lax välj gärna en som har varit fryst. Jag köper färsk lax, delar den i lagom bitar och fryser sedan ner i några dygn. Om du inte har fryst lax kan du tillaga färsk genom att koka den i några minuter i vatten. Detta gör vi för att vara säkra på att vi inte har några bakterier kvar.



Gör så här:

Börja med att se över så att laxen inte har några ben kvar. Mixa sedan lax med hallon i en matberedare eller med en stavmixer tills ni får en slät smet. Ställ åt sidan.


Värm upp vattnet i en kastrull på spisen. Direkt det bubblar sänker ni till låg värme och häller över lax och hallonmixen i kastrullen. Rör om under ca 1-2 minuter. Målet här är att allt ska bli varmt.


Häll över smeten i en skål och tillsätt sedan gelatin. Rör om under ca 2 minuters tid, tills gelatinet har fördelats ordentligt.


Nu kan du hälla upp innehållet i formen - jag använder en doseringstratt från Ica för att slippa allt kladd. Ställ sedan in i kylskåpet i 1-2 timmar, eller tills du känner att godiset har stelnat helt. Konsistensen ska vara likt Jell-O.


Förvara sedan godiset bäst i väl försluten burk i kylskåp, då håller det upp till fem dagar. Det går även bra att frysa in godisarna. Låt dem bara tina i kylskåp när du sedan tar fram dem.



En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Lax: Denna feta fisk innehåller mycket omega-3-fettsyror, som hjälper till att bekämpa inflammation, förbättra hjärnans funktion, stödja hjärthälsa och stödja ögons hälsa. Dessutom är lax rik på protein, vilket är bra för din hunds allmänna hälsa.


Gelatin: Något du kanske inte visste är att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara säker för våra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhälsa, matsmältning, hud, naglar m.m. Gelatin innehåller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och är en form av hydrolyserat kollagen (så kallad nedbrutet kollagen) som tas från animaliska delar. För enklast dosering väljer jag att köpa gelatin i pulverform.


Hallon: Hallon är rikt på antioxidanter, mineraler och vitaminer, bland annat vitamin C och vitamin K. Trots sin söta smak innehåller hallon inte mycket socker, vilket är bra när vi väljer bär åt våra hundar.





0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page