Knubbisar

Uppdaterat: 3 feb 2021

Sv√•righetsgrad: ūü¶īūü¶ī

Mandelkubbar har nog de flesta hört talas om? Här har jag gjort en hundvänlig variant på vår klassiska kaka - knubbisar. Kakorna är glutenfria och det behövs inte många ingredienser för att få till dem. Detta recept ger er ca 10 st små kakor.


Recept:

0,5 dl Mandelmjöl

0,5 dl Rismjöl

0,5 tsk Bakpulver

2 tsk Kokosolja

1 msk Mosad banan


Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 150 grader och placera ut ett bakplåtspapper på en plåt.


Rör ihop de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt sedan kokosolja och mosad banan. Rör ihop till en jämn deg. Degen ska vara rätt fast och inte klibba. Tillsätt mer valfritt mjöl om det behövs och arbeta in i degen.


Lägg upp degen på ett bakplåtspapper eller mjölad bänk och knåda ihop den. När du får din deg jämn ska du arbeta ut den och rulla den till en rund längd med ca 1 cm i diameter. Skär ut ca 1 cm breda bitar - knubbisar.


Placera på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter eller tills knubbisarna har fått en gyllene färg. Tänk på att alla ugnar är olika varma så håll gärna ett öga på kakorna när de är inne i ugnen.


Låt svalna ordentligt innan du låter din pälskling provsmaka.


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Mandelmjöl: Används som bindemedel, mandelmjöl är både glutenfritt och spannmålsfritt (perfekt för hundar som lider av intolerans).


Rismjöl: Det är naturligt glutenfritt, snällt mot magen och ger kakorna en fantastisk konsistens!


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet. 


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Senaste inlägg

Visa alla