top of page

Kanelbulle till hund

Uppdaterat: 30 sep. 2021

Svårighetsgrad: 🦴🦴

Hembakade bullar är absolut något av det bästa jag vet... Och den 4e oktober är det kanelbullens dag så vad passar då bättre än att baka kanelbullar till sin pälskling? 🐶❤️


Jag toppade mina kanelbullar antingen med sesamfrön eller med kokosflingor. Ovan ser ni hur det blir med sesamfrön och nedan ser ni hälften hälften, rätt likt pärlsocker ändå eller hur?


Recept:

1 ägg

1 tsk kokosolja

1 msk mosad banan

0,5 tsk bakpulver

4 msk glutenfritt havremjöl

5 msk potatismjöl


Tips: havremjöl gör du enkelt själv genom att mixa (fördelaktigt glutenfritt) havre i en matberedare, mixer eller med stavmixer.


Till fyllning, pensling och garnering:

Kokosolja

Kanel

Ägg

Sesamfrö eller kokosflingor


Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.


Vispa upp ägget lätt med en gaffel och tillsätt kokosolja samt den mosade bananen. Rör ihop.


Blanda hälften av havremjölet med hälften av potatismjölet och rör ner bakpulver. Tillsätt mjölblandningen till din äggsmet.


Tillsätt sedan resten av mjölet successivt tills du får en bra deg. Den ska inte vara för torr men ändå gå att kavla ut. Du kan behöva lite mer eller mindre mjöl än som står, arbeta därför in en del i taget.


Sedan rullade jag degen till en ca 15 cm bred rulle och placerade mellan två bakplåtspapper. Tryck till och börja kavla. Du vill få en platta som är ca 15-20 cm x 10-15 cm.


Pensla med kokosolja och strö över kanel.


Nu bör du ha en deg som påminner mycket om när du gör klassiska kanelbullar.


Skär i strimlor så varje blir ca 1 cm x 10-15 cm, dvs skär på höjden.


Jag valde att göra lite högre bullar, så gjorde lite bredare än 1 cm. Du kan även välja att göra mindre plattare bullar och skär då 0,5-1 cm brett.


Rulla varje strimla för sig och placera på din plåt med bakplåtspapper.


Vispa upp 1 ägg och pensla dina bullar med.


Strö över sesamfrö eller kokosflingor och grädda sedan i ugnen i ca 8 minuter.


Låt svalna helt innan du låter din vovve provsmaka!ui



En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Kanel: Kanel är inte giftigt för hundar. Det viktiga är att vi inte ger för mycket till våra hundar. Det finns tabeller för hur mycket din hund får äta beroende på vikt, men utgå alltid ifrån väldigt lite. 50 mg per kilo kroppsvikt och per dag har visat ha positiv resultat på hjärtat. Kanel visar även positiva effekter genom att det minskar inflammation, förbättrar immunfunktionen och stabiliserar blodsockernivåerna. OBS, vill du ge denna mängd kanel är det viktigt att man använder Ceylon kanel, inte Cassia kanel. Då Cassia kanel innehåller större mängd kumarin, som i stora mängder ger negativ effekt.


Kokosolja: är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Glutenfritt havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Kokosflingor: Kokos är rikt på vitaminer, mineraler och fiber. Undvik att ge sötad kokos.


Sesamfrön: Är helt ofarligt för hunden. Bidrar däremot inte med några nyttiga funktioner


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page