facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Hundvänlig kanelbullekladdkaka

Svårighetsgrad: 🦴

Denna kaka är inte bara fin att titta på, den är dessutom spannmålsfri vilket passar utmärkt för hundar med olika intoleranser!

Doftar ljuvligt!


Recept:

1 ägg

1 msk banan

1 msk äppelmos

1 tsk kokosolja

1 tsk bakpulver

0,5 dl mandelmjöl

2 msk kokosmjöl


Till kanelbulle "swirlen":

Vatten

Ceylonkanel


Tips: äppelmos gör du enkelt själv genom att skala och kärna ur ett äpple. Dela i bitar och koka tills mjukt (ca 15 minuter). Använd sedan stavmixer/mixer eller mosa för hand.


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en springform på ca 10-12 cm med kokosolja.


Rör ihop mjöl med bakpulver och ställ åt sidan.


Vispa lätt upp ägget i en bunke, tillsätt mosad banan, äpplemos och kokosolja och vispa snabbt ihop till en slät smet.


Tillsätt mjölet till äggblandningen och med en träslev rör du snabbt ihop smeten. Överarbeta inte.


Ta ca 80-90% av smeten och lägg över i din form.


Till resterande smet tillsätter du en skvätt vatten samt ceylonkanel till önskad konsistens och färg (obs ta inte allt för mycket kanel utan precis så du får rätt färg bara). Ta sedan och spritsa eller bred ut kanelbulle-mönstret på kakan.


Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.


Låt svalna!En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Kokosmjöl: Kokosmjöl innehåller naturligt en rad nyttiga ämnen samt är rikt på fibrer och protein. Kokosmjöl är dessutom naturligt spannmålsfritt vilket är perfekt för hundar som lider av tolerans.


Mandelmjöl: Används som bindemedel, mandelmjöl är både glutenfritt och spannmålsfritt (perfekt för hundar som lider av intolerans).


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Äpple: Äpplen är fulla av vitaminer, som A och C, samt kostfiber, fosfor, antioxidanter och kalcium. Däremot är kärnorna giftiga för hundar så var noggrann med att ta bort dessa.


Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Kanel: Kanel är inte giftigt för hundar. Det viktiga är att vi inte ger för mycket till våra hundar. Det finns tabeller för hur mycket din hund får äta beroende på vikt, men utgå alltid ifrån väldigt lite. 50 mg per kilo kroppsvikt och per dag har visat ha positiv resultat på hjärtat. Kanel visar även positiva effekter genom att det minskar inflammation, förbättrar immunfunktionen och stabiliserar blodsockernivåerna. OBS, vill du ge denna mängd kanel är det viktigt att man använder Ceylon kanel, inte Cassia kanel. Då Cassia kanel innehåller större mängd kumarin, som i stora mängder ger negativ effekt.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page