facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Hundkladdkaka (no bake)

Uppdaterat: 10 sep. 2021

Svårighetsgrad: 🦴🦴

För att fira kladdkakans dag har jag givetvis tagit fram ett recept som även våra pälsklingar kan njuta utav. Denna kakan innehåller endast kött, broccoli och gelatin så den är aningen nyttigare än den kaka som serveras till oss människor idag.. om vi säger så! Plus att du behöver inte ens använda ugnen, hur smidigt?


Du kan välja att baka på det kött du har hemma, vi gjorde högrevsgryta för ett tag sedan och sparade då lite kött för att kunna baka till hundarna. Perfekt att frysa in köttbitar i små förpackningar så att man lätt tar fram några timmar innan det är är dags att baka. Därför är detta recept på högrev (superlyxigt!!) men kan bytas ut till valfritt kött.Recept för 2 kakor:

50 g högrev

1 liten broccolibukett

0,5 tsk gelatin


Gör såhär:

Skär köttet i mindre bitar och koka i ca 20-30 minuter. Koka även broccolin tills den är väl mjuk, ca 10 minuter. Spara lite av vattnet som blir när du kokar köttet.


Mixa broccoli och kött med en stavmixer eller matberedare tills du har en slät smet. Tillsätt ca 1 tsk av köttbuljongen och gelatin och rör ihop till en jämn smet.


Fördela smeten i två stora muffinsformar eller valfri form du vill göra din "kladdkaka" i.

(får du smet över, lägg den i silikonformar eller knäckformar och använd som godisbitar)


Förvara i kylskåp ca 1-2 timmar. Du kommer känna på konsistensen att den är lite som Jell-O när kakan är klar.Recept frosting:

1/2 banan, gärna väl mogen

1 tsk pumpapure

2 tsk Philadelphia

2 tsk glutenfritt havremjöl


Tips. havremjöl gör du genom att mixa havregryn med exempelvis en stavmixer. Busenkelt!

vill du baka helt utan spannmål så hoppar du över havremjöl


Gör såhär:

Börja med att mosa bananen och tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Du kan addera mer havremjöl om konsistensen behöver bli lite tjockare.


För att få bort överflödig vätska kan du hälla smeten i ett kaffefilter och låta stå i några minuter. Kaffefiltret drar då åt sig en del av vätskan. Skopa sedan upp frostingen ur kaffefiltret till din sprits eller en skål.


Bred eller spritsa sedan frostingen på kakan.


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Kött: Kött är ofta den största delen i en hunds kost. Det är näringsrikt och behöver inte vara dyrt. Sedan brukar hundar älska smaken.


Broccoli: Broccoli är en kalorifattig och näringstät grönsak som ger antiinflammatorisk effekt


Gelatin: Något du kanske inte visste är att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara säker för våra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhälsa, matsmältning, hud, naglar m.m. Gelatin innehåller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och är en form av hydrolyserat kollagen (så kallad nedbrutet kollagen) som tas från animaliska delar. För enklast dosering väljer jag att köpa gelatin i pulverform.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Pumpapuré: Pumpapuré är fyllt av fibrer och är därför perfekt för hundens matsmältningshälsa. Se bara till att använda 100% ren pumpa puré.


Philadelphia: Färskost innehåller kalcium som hjälper benen och tändernas välmående. Det hjälper dessutom tarmfloran i magen. Se till så det inte är något tillsatt socker eller att din hund är laktosintolerant.


Glutenfritt havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Vill du baka ett matchande kaka till er människor? Spana då in min lyxiga kladdkaka HÄR.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page