facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Hundben med blodig dipp

SvĂ„righetsgrad: 🩮

Perfekt halloweengodis som du enkelt gör "lÀskigt" med hallon och jordgubbs-saft!!


Recept hundben:

50 g vit fisk

2 msk laktosfri mjölk, jag anvÀnde getmjölk

2 msk vatten

1 msk gelatin


Recept "blodig dipp":

Hallon + jordgubbar


Gör sÄ hÀr:

Börja med att koka upp den vita fisken med vattnet och gelatin i nÄgra minuter. Ta av frÄn spisen och kör med stavmixer tills du fÄr en slÀt smet. TillsÀtt gelatinet och rör om ordentligt, i ca 2 minuter, tills gelatinet har löst sig helt.


Fördela i dina formar (jag anvÀnder den hÀr *adlink).

LÄt stelna i kylskÄp i ca 2 timmar.


Förbered din "blod-dipp" genom att mosa hallon med jordgubbar, gör valfri mÀngd, det rÀcker med bara nÄgra fÄ hallon och en jordgubbe. Sila och servera!En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:


Gelatin: NÄgot du kanske inte visste Àr att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara sÀker för vÄra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhÀlsa, matsmÀltning, hud, naglar m.m. Gelatin innehÄller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och Àr en form av hydrolyserat kollagen (sÄ kallad nedbrutet kollagen) som tas frÄn animaliska delar. För enklast dosering vÀljer jag att köpa gelatin i pulverform.


Torsk: (eller valfri vit fisk) Är fettsnĂ„l, hög pĂ„ protein och innehĂ„ller vitamin A & vitamin D, samt omega 3 fetter.


Laktosfri mjöl: Vissa hundar reagerar inte pÄ laktos men för sÀkerhetsskull sÄ anvÀnder vi laktosfri mjölk nÀr vi bakar dÄ mÄnga hundar har problem att bryta ner de enzymen som krÀvs för att bryta ner laktos. Viktigt att tÀnka pÄ vilken mÀngd mjölk vi ger sÄ att vi inte överkoncumerar. En liten mÀngd gÄr bra.


Hallon: Hallon Àr rikt pÄ antioxidanter, mineraler och vitaminer, bland annat vitamin C och vitamin K. Trots sin söta smak innehÄller hallon inte mycket socker, vilket Àr bra nÀr vi vÀljer bÀr Ät vÄra hundar.


Jordgubbar: Jordgubbar Àr jÀttebra för hundens hud. De innehÄller antioxidanter precis som blÄbÀr och jordgubbar och hjÀlper med att motverka oxidering av cellerna.


0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

Comments


bottom of page