top of page

Hundarnas kanelsnurror

Svårighetsgrad: 🦴🦴

Mini kanelsnurror är perfekt till fikat på kanelbullens dag!

(och alla andra dagar också hehe)


För att få effekten av pärlsocker har jag använt kokosflingor!


Recept:

1 ägg

1 tsk kokosolja

1 msk mosad banan

0,5 tsk bakpulver

4 msk glutenfritt havremjöl

5 msk potatismjöl


Tips: havremjöl gör du enkelt själv genom att mixa (fördelaktigt glutenfritt) havre i en matberedare, mixer eller med stavmixer.


Till fyllning, pensling och garnering:

Kanel

(eventuellt carobpulver)

Ägg

Kokosflingor


Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.


Vispa upp ägget lätt med en gaffel och tillsätt kokosolja samt den mosade bananen. Rör ihop.


Blanda hälften av havremjölet med hälften av potatismjölet och rör ner bakpulver. Tillsätt mjölblandningen till din äggsmet.


Tillsätt sedan resten av mjölet successivt tills du får en bra deg. Den ska inte vara för torr men ändå gå att kavla ut. Du kan behöva lite mer eller mindre mjöl än som står, arbeta därför in en del i taget.


Sedan rullade jag degen till en ca 15 cm bred rulle och placerade mellan två bakplåtspapper (eller en bakduk). Tryck till och börja kavla.


Vispa upp 1 ägg och pensla med ägget och strö över kanel. För extra mycket färg kan du även strö över carobpulver, det har jag gjort men är inget måste. Vi vill inte använda allt för mycket kanel till hundarna - i rätt mängd går det bra.


Vik nu degen på mitten så fyllningen hamnar i mitten. Skär ca 0,5-1 cm breda strimlor och "nyp ihop" strimlan, snurra försiktigt och se till att slutet på snurran "nyps" in i bullen.

Går en strimla sönder går det bra att nypa ihop den igen.


Vill du få större bullar så gör du degen ca 10 cm bred och mycket längre - så när du viker på mitten får du längre strimlor. Du kan även välja att göra strimlorna ca 1-1,5 cm breda.


Placera bullarna på bakplåtspapper och pensla dina bullar med ditt uppvispade ägg.


Strö över kokosflingor och grädda sedan i ugnen i ca 8 minuter.


Låt svalna helt innan du låter din vovve provsmaka!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Kanel: Kanel är inte giftigt för hundar. Det viktiga är att vi inte ger för mycket till våra hundar. Det finns tabeller för hur mycket din hund får äta beroende på vikt, men utgå alltid ifrån väldigt lite. 50 mg per kilo kroppsvikt och per dag har visat ha positiv resultat på hjärtat. Kanel visar även positiva effekter genom att det minskar inflammation, förbättrar immunfunktionen och stabiliserar blodsockernivåerna. OBS, vill du ge denna mängd kanel är det viktigt att man använder Ceylon kanel, inte Cassia kanel. Då Cassia kanel innehåller större mängd kumarin, som i stora mängder ger negativ effekt.


Kokosolja: är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Glutenfritt havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Kokosflingor: Kokos är rikt på vitaminer, mineraler och fiber. Undvik att ge sötad kokos.


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page