facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Hundarnas hallongrottor

SvĂ„righetsgrad: 🩮🩮

Nu Àr sommaren hÀr och nÄgot av det bÀsta jag vet Àr att duka fram nybakad fika till kaffet, som gÀrna intas i skuggan ute pÄ altanen. Givetvis tycker jag ju att Àven hundarna ska fÄ god fika nÀr vi mumsar i oss - sÄ hÀr kommer ett recept pÄ hundvÀnliga hallongrottor!


VÀl godkÀnd!


Du gör de hĂ€r pĂ„ samma sĂ€tt som klassiska hallongrottor, dvs rullar till bollar och trycker ned nĂ„got för att skapa ett hĂ„l till "hallonsylten". Jag anvĂ€nder en minimuffinsplĂ„t och penslar med kokosolja. Även smĂ„ muffinsformar gĂ„r bra att anvĂ€nda.Receptet ger 6 stycken hallongrottor


Recept:

1,5 dl glutenfritt havremjöl

1 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

1 Àgg

1 tsk kokosolja


Sylt:

NÄgra hallon (gÄr bra med frysta)

1 tsk potatismjöl


Tips: havremjöl gör du enkelt sjÀlv genom att köra glutenfritt havregryn i matberedare / med stavmixer


Gör sÄ hÀr: Börja med att göra "hallonsylten" genom att vÀrma upp nÄgra hallon pÄ medelvÀrme i en kastrull, rör om under tiden! NÀr hallonen sjudit nÄgra sekunder tar du av frÄn plattan och tillsÀtter 1 tsk potatismjöl. Rör om och stÀll Ät sidan.


SÀtt ugnen pÄ 175 grader och förbered en minimuffinsplÄt (eller muffinsformar) genom att pensla 6 formar med kokosolja.


Blanda havremjöl, mandelmjöl och bakpulver i en bunke. TillsÀtt sedan Àgg och kokosolja och arbeta till en nÄgot kladdig deg.


Fördela degen i 6 lika stora delar och rulla till bollar. Placera i dina formar och gör sedan hÄl med hjÀlp av t.ex. baksidan pÄ en trÀslev. Fyll hÄlen med din "hallonsylt" och grÀdda sedan mitt i ugnen i ca 10 minuter.


Ta ut och lÄt svalna helt innan hunden fÄr fika pÄ sina hallongrottor!

Nu Àr vi redo för en somrig fika!


En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att anvÀnda en liten mÀngd nÀr du bakar Àr ingen fara.


Mandelmjöl: AnvÀnds som bindemedel, mandelmjöl Àr bÄde glutenfritt och spannmÄlsfritt (perfekt för hundar som lider av intolerans).


Havremjöl: Havregryn Àr ett livsmedel med stora mÀngder fibrer och mÄnga nÀringsÀmnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehÄller det vitamin B, som hjÀlper hundens pÀls att förbli skinande och frisk. Den innehÄller Àven oljesyra och omega 6-fettsyror, som ocksÄ hÄller pÀlsen i gott skick.


Ägg: HjĂ€lper till att binda smeten. Ägg Ă€r Ă€ven rikt pĂ„ protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Kokosolja: Àr spÀckad med naturliga vitala Àmnen som frÀmjar ditt husdjurs hÀlsa. Den innehÄller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som ocksÄ stÀrker immunsystemet.


Hallon: Hallon Àr rikt pÄ antioxidanter, mineraler och vitaminer, bland annat vitamin C och vitamin K. Trots sin söta smak innehÄller hallon inte mycket socker, vilket Àr bra nÀr vi vÀljer bÀr Ät vÄra hundar.


Potatismjöl: HjÀlper till sÄ att hallonen ej vÀtskar sig. Helt ofarligt för hundar och Àr naturligt gluten- och spannmÄlsfritt.


0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

Comments


bottom of page