top of page

Hundarnas hallongrottor

Svårighetsgrad: 🦴🦴

Nu är sommaren här och något av det bästa jag vet är att duka fram nybakad fika till kaffet, som gärna intas i skuggan ute på altanen. Givetvis tycker jag ju att även hundarna ska få god fika när vi mumsar i oss - så här kommer ett recept på hundvänliga hallongrottor!


Väl godkänd!


Du gör de här på samma sätt som klassiska hallongrottor, dvs rullar till bollar och trycker ned något för att skapa ett hål till "hallonsylten". Jag använder en minimuffinsplåt och penslar med kokosolja. Även små muffinsformar går bra att använda.



Receptet ger 6 stycken hallongrottor


Recept:

1,5 dl glutenfritt havremjöl

1 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

1 ägg

1 tsk kokosolja


Sylt:

Några hallon (går bra med frysta)

1 tsk potatismjöl


Tips: havremjöl gör du enkelt själv genom att köra glutenfritt havregryn i matberedare / med stavmixer


Gör så här: Börja med att göra "hallonsylten" genom att värma upp några hallon på medelvärme i en kastrull, rör om under tiden! När hallonen sjudit några sekunder tar du av från plattan och tillsätter 1 tsk potatismjöl. Rör om och ställ åt sidan.


Sätt ugnen på 175 grader och förbered en minimuffinsplåt (eller muffinsformar) genom att pensla 6 formar med kokosolja.


Blanda havremjöl, mandelmjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt sedan ägg och kokosolja och arbeta till en något kladdig deg.


Fördela degen i 6 lika stora delar och rulla till bollar. Placera i dina formar och gör sedan hål med hjälp av t.ex. baksidan på en träslev. Fyll hålen med din "hallonsylt" och grädda sedan mitt i ugnen i ca 10 minuter.


Ta ut och låt svalna helt innan hunden får fika på sina hallongrottor!

Nu är vi redo för en somrig fika!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Mandelmjöl: Används som bindemedel, mandelmjöl är både glutenfritt och spannmålsfritt (perfekt för hundar som lider av intolerans).


Havremjöl: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Kokosolja: är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Hallon: Hallon är rikt på antioxidanter, mineraler och vitaminer, bland annat vitamin C och vitamin K. Trots sin söta smak innehåller hallon inte mycket socker, vilket är bra när vi väljer bär åt våra hundar.


Potatismjöl: Hjälper till så att hallonen ej vätskar sig. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page