facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Hund-pepparkakor

SvĂ„righetsgrad: 🩮

SjÀlvklart mÄste Àven vovven fÄ pepparkakor till jul! Det finns nog inget bÀttre sÀtt att komma i julstÀmning Àn att sÀtta pÄ lite julmusik och baka pepparkakor. HÄller du med?


Nu Àr vi redo för första advent!


Recept:

0,5 dl bovetemjöl

2 msk potatismjöl

2 tsk ceylonkanel

1 krm ingefÀra

1 Àgg

1 msk rapsolja

1 tsk honung (inte till valpar)


Gör sÄ hÀr:

SÀtt ugnen pÄ 175 grader och förbered en plÄt med bakplÄtspapper.


Blanda de torra ingredienserna i en skÄl.


TillsÀtt Àgg, rapsolja och honung och arbeta ihop till en jÀmn deg. KnÄda degen med hÀnderna sÄ att du fÄr ihop den helt. Om degen Àr för kladdig tillsÀtter du lite bovetemjöl i taget.


Placera degen mellan tvÄ bakplÄtspapper och kavla ut ca 4 millimeter tjock. Stansa dina kakor och placera pÄ plÄten.


GrÀdda i mitten av ugnen i 5 minuter, ta ut och vÀnd dina pepparkakor och grÀdda sedan ytterligare 5 minuter.


LĂ„t svalna helt!

En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:


Bovetemjöl: HjÀlper till att binda kakan. Helt ofarligt för hundar och Àr naturligt gluten- och spannmÄlsfritt.


Potatismjöl: HjÀlper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och Àr naturligt gluten- och spannmÄlsfritt.


Kanel: Kanel Àr inte giftigt för hundar. Det viktiga Àr att vi inte ger för mycket till vÄra hundar. Det finns tabeller för hur mycket din hund fÄr Àta beroende pÄ vikt, men utgÄ alltid ifrÄn vÀldigt lite. 50 mg per kilo kroppsvikt och per dag har visat ha positiv resultat pÄ hjÀrtat. Kanel visar Àven positiva effekter genom att det minskar inflammation, förbÀttrar immunfunktionen och stabiliserar blodsockernivÄerna. OBS, vill du ge denna mÀngd kanel Àr det viktigt att man anvÀnder Ceylon kanel, inte Cassia kanel. DÄ Cassia kanel innehÄller större mÀngd kumarin, som i stora mÀngder ger negativ effekt.


IngefÀra: IngefÀra Àr en antibiotisk vÀxt som bland annat anvÀnds för lederna, för bÀttre matsmÀltning, mot inflammationstillstÄnd och för avlÀgsnande av slem. Ej lÀmplig för drÀktiga eller digivande tikar.


Ägg: HjĂ€lper till att binda smeten. Ägg Ă€r Ă€ven rikt pĂ„ protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Rapsolja: Rapsolja innehÄller nyttiga fetter och i rÀtt mÀngd kan det vara ett bra tillskott för vÄra hundar. Fettsyrorna i dessa oljor Àr positiva för hud- och pÀlskvalitet och kan hjÀlpa till att dÀmpa olika inflammationer i kroppen.


Honung: En liten mÀngd honung i godiset kan till och med vara bra dÄ honung Àr rikt pÄ mineraler, vitaminer och antioxidanter. Men var noggrann med att inte ge för mycket honung dÄ vi i princip ger hunden rent socker. Ge inte till valpar. Riktlinje mÀngd honung: 14-18 kg 1/tsk per vecka, 20-28 kg 2 tsk per vecka.

0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

Commenti


bottom of page