top of page

Halloween pupcakes

Uppdaterat: 27 okt. 2022

Svårighetsgrad: 🦴🦴

Halloweenveckan har börjat och vad passar då inte bättre än några pumpa pupcakes med små monster på?



Dessa små mini moster gör du enkelt genom att skära tunna skivor av morot och spritsa på en jordnötssmör - blodpulver blandning. Jag tog en vanlig plastpåse och klippte ett väldigt litet hål i hörnet.


Jag hade ca 2 tsk jordnötssmör och tillsatte sedan blodpulver tills jag fick önskad färg. Går att byta till annat färgämne, kom bara ihåg att det ska vara hundvänligt!


Ställ gärna i kålskåp några minuter så stelnar ögonen bättre 👻


Här hemma har vi ett litet bi som smugit runt och ätit upp alla pupcakes... 🐝


Receptet ger ca 8 små mini pupcakes.


Recept:

1 ägg

3 msk pumpapuré

1 msk rapsolja

1 tsk nyponpulver (kan uteslutas, är mest för färgen)

1 tsk bakpulver

1 msk potatismjöl

0,5 dl glutenfritt havremjöl


Vill du ha guide på hur du gör egen pumpapuré hittar du min HÄR.


Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader och förbered en plåt med små muffinsformar, ca 8 st. Smörj muffinsformarna med kokosolja. Använder du en minimuffinsplåt kan du smörja direkt i formen för att slippa slösa på muffinsformar ☺️


Blanda ägg, pumpapuré och rapsolja i en bunke. I en annan bunke rör du ihop de torra ingredienserna och vänder sedan ner dem i äggsmeten. Rör snabbt ihop med exempelvis en träslev, överarbeta inte smeten.


Häll över i dina formar och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.


Låt svalna helt.



Recept frosting:

1-2 msk laktosfri grekisk yoghurt

1-2 msk laktosfri färskost


Rör ihop och bre eller spritsa på dina pupcakes. Dekorera sedan med dina små monster!



En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Havremjöl: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Jordnötssmör: Jordnötssmör innehåller mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter. Däremot så kan det finnas artificiella sötningsmedel i köpt jordnötssmör. Dessa sötningsmedel vill vi undvika, särskilt xylitol, eftersom de är otroligt giftiga för hunden. Välj även osaltat jordnötssmör då vi inte vill ge hunden för mycket salt. Vi väljer att göra eget jordnötssmör för att vara säkra på vad hundarna får i sig, det är även busenkelt att göra. Klicka här för att komma till mitt recept.


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Naturell yoghurt: Yoghurt är hög i kalcium och protein. Välj naturell då vi inte vill ha några sötningsmedel eller tillsatt socker. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem. Välj gärna laktosfri då hundar saknar det enzym som krävs för att bryta ner laktos.


Pumpapuré: Pumpa är fyllt av fibrer och är därför perfekt för hundens matsmältningshälsa. Se bara till att använda 100% ren pumpapuré.


Rapsolja: Rapsolja innehåller nyttiga fetter och i rätt mängd kan det vara ett bra tillskott för våra hundar. Fettsyrorna i dessa oljor är positiva för hud- och pälskvalitet och kan hjälpa till att dämpa olika inflammationer i kroppen.

Philadephia: Färskost innehåller kalcium som hjälper benen och tändernas välmående. Det hjälper dessutom tarmfloran i magen. Se till så det inte är något tillsatt socker eller att din hund är laktosintolerant. Laktosfria alternativ finns.


Nyponpulver: Nypon är rikt på antioxidanter och C-vitamin samt stärker hundens immunförsvar.

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page