top of page

Green goddess - nyttigt hemmagjort hundgodis med broccoli och spenat

Svårighetsgrad: 🦴

Hund som äter nyttig hemmagjort hundgodis med broccoli och spirulina

För dig som vill få i din hund lite extra vitaminer är det här receptet PERFEKT! Cleo bara spottar ut broccoli om hon får den som den är, men när dessa godisar kommer fram viftas det så mycket på svansen så man tror den ska gå av haha!

Eget hemmagjort hundgodis, gjort på spirulina spenat och broccoli. Nyttigt för hunden!

Varför spirulina till vovven?

Spirulina är en alg som innehåller mer än 100 olika näringsämnen och är en av naturens mest koncentrerade källor av näring 🌱


Den är dessutom rik på flera olika mineraler särskilt järn, kalcium, magnesium, kalium och zink samt vitaminer B, C och E 💚



Recept:

40 g lax

ca 0,5 dl broccoli

0,5 dl vatten

1 näve spenat (fryst går bra)

1 msk chiafrön

1 msk spirulina

4 gelatinblad


Gör så här:

Börja med att koka lax och broccoli, spara vattnet.


Blötlägg gelatinbladen enligt förpackningen.


Placera alla ingredienser förutom gelatinbladen i en matberedare och kör tills du får en slät smet. Om det behövs, värm upp något på spisen men ta av precis innan det kokar upp.


Tillsätt nu gelatin och rör om under ca 2 minuters tid, tills gelatinet har fördelats ordentligt.


Fördela smeten i dina formar - jag använder en doseringstratt från Ica för att slippa allt kladd. Ställ sedan in i kylskåpet i 1-2 timmar, eller tills du känner att godiset har stelnat helt. Konsistensen ska vara likt Jell-O.


Nu har du ett nyttigt och mumsigt hemmagjort godis att bjuda vovven på!

Förvara godiset bäst i väl försluten burk i kylskåp, då håller det upp till fem dagar. Det går även bra att frysa in. Låt dem bara tina i kylskåp när du sedan tar fram dem.


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:

Lax: Denna feta fisk innehåller mycket omega-3-fettsyror, som hjälper till att bekämpa inflammation, förbättra hjärnans funktion, stödja hjärthälsa och stödja ögons hälsa. Dessutom är lax rik på protein, vilket är bra för din hunds allmänna hälsa.


Gelatin: Något du kanske inte visste är att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara säker för våra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhälsa, matsmältning, hud, naglar m.m. Gelatin innehåller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och är en form av hydrolyserat kollagen (så kallad nedbrutet kollagen) som tas från animaliska delar. För enklast dosering väljer jag att köpa gelatin i pulverform.


Broccoli: Broccoli är en kalorifattig och näringstät grönsak som ger antiinflammatorisk effekt.


Spenat: Spenat reglerar tarmfloran då den innehåller mycket fibrer. Den innehåller dessutom vitamin A, C, E, B och F. Du bör däremot inte ge spenat alltför ofta eller i alltför stora mängder till hundar, då det kan hämma bildandet av röda blodkroppar.


Chiafrö: Chiafrö är en mångfaldig och 100 % naturlig komplement till hundens dagliga kost. Chiafrö innehåller mycket fibrer, vitaminer (A, B1, B2, B3, E), essentiella aminosyror och mineraler. Omega-6-fettsyror bidrar till en stark och glänsande päls och frisk hud.


Spirulina: Spirulina är en alg som innehåller mer än 100 olika näringsämnen och är en av naturens mest koncentrerade källor av näring. Spirulinaalgen är dessutom rik på flera olika mineraler särskilt järn, kalcium, magnesium, kalium och zink. Även B-vitaminer, betakaroten, C-vitamin och E-vitamin ingår i Spirulina. Den rika tillgången på biotillgängligt järn gör att spirulina även rekommenderas till dräktiga och digivande tikar.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page