facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Go-Bananas mjukglass till hund

Uppdaterat: 10 sep. 2021

SvĂ„righetsgrad: 🩮

Till det hÀr receptet behöver du en matberedare

Vad passar inte bÀttre pÄ sommaren Àn en god och krÀmig glass? Givetvis vill vi ju kunna bjuda vÄra pÀlsklingar pÄ svalkande glass ocksÄ men det Àr viktigt att inte ge dem vanlig glass för oss mÀnniskor dÄ det oftast innehÄller mycket vi inte vill ge till vÄra fyrbente vÀnner. DÀrför har jag tagit fram bland annat detta recept pÄ krÀmig bananglass.


I sommar kommer jag att samla recept pÄ hundglassar i en e-bok som ni kommer kunna ladda ner. Vill du vara först med att fÄ reda pÄ nÀr boken kommer? Signa upp dig pÄ mitt nyhetsbrev sÄ kommer ett mail nÀr den finns för nedladdning. Nyhetsbrevet hittar du pÄ startsidan!

Jag lovar att inte spamma er :)Förberedelse:

Frys in 1 banan minst tvÄ timmar. Viktigt att dela bananen i skivor innan du fryser in, annars kommer det bli vÀldigt svÄrt att mixa den.


Ett tips, har du bananer hemma som börjar bli dÄliga? Skiva upp och lÀgg i frysen sÄ Àr du alltid redo för en glass eller smoothie. I vÄr frys finns det alltid skivad banan.


Recept:

1 banan - skivad och fryst

0,5 dl laktosfri grekisk yoghurt

1 tsk gurkmeja


Gör sÄ hÀr:

LÀgg dina frysta bananskivor i en matberedare och kör pÄ lÄg - medelhög hastighet tills du har fÄtt en jÀmn smet. Du kan behöva pausa och röra om med exempelvis en trÀslev för att sedan fortsÀtta.


TillsÀtt grekisk yoghurt och kör pÄ medelhög hastighet tills glassen Àr krÀmig.


DÄ gurkmeja fÀrgar av sig nÄgot vÀljer vi att röra ner den vid sidan om, gÀrna i en glas eller keramikskÄl, för att inte fÄ fÀrg i matberedaren. Gurkmeja ger oss en fin gul fÀrg samt har antiinflammatorisk effekt för hundarna, men Àr givetvis valfritt att tillsÀtta.


Servera direkt eller placera i frysen 15-30 minuter för att kunna skopa upp fint.


En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:


Banan: InnehÄller kalium och fibrer och Àr bra för den mentala förmÄgan samt hundens matsmÀltningssystem. VÀlj gÀrna en vÀl mogen banan dÄ mogna bananer Àr 8 gÄnger mer effektiva för att stÀrka immunförsvaret och Àr enklare för magen att smÀlta.


Laktosfri grekisk yoghurt: Yoghurt Àr hög i kalcium och protein. VÀlj naturell dÄ vi inte vill ha nÄgra sötningsmedel eller tillsatt socker. VÀlj gÀrna laktosfri dÄ hundar saknar det enzym som krÀvs för att bryta ner laktos. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och Àr bra för din hunds matsmÀltningssystem.


Gurkmeja: Gurkmeja har visat sig ha en hög antiinflammatorisk effekt Àven hos hundar och anvÀnds frÀmst för att lindra ledbesvÀr.


0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

Comments


bottom of page