top of page

Gelémaskar till hunden

Uppdaterat: 15 nov. 2022

Svårighetsgrad: 🦴

(det enda som kan vara lite klurigt är att skära ut maskarna)

Perfekt halloweengodis på två ingredienser!! Tar bara några minuter att göra, plus tid i kylen och Cleo verkligen älskade dem!


Recept:

100g vit fisk

2 dl vatten

1 msk gelatin


Gör så här:

Börja med att koka upp den vita fisken (jag skar i mindre bitar) och vattnet i några minuter. Ta av från spisen och kör med stavmixer tills du får en slät smet. Tillsätt gelatinet och rör om ordentligt, i minst 2 minuter, tills gelatinet har löst sig helt.


Förbered en brödform med bakplåtspapper (jag knölar ihop pappret för att få det att stanna nere i formen) och häll i din smet. Låt svalna några minuter och ställ sedan in i kylskåp i ca 2 timmar.


Ta ut och lägg över på en skärbräda - ta bort bakplåtspappret.


Sedan skar jag försiktigt med en kniv lite sicksack för att få en "maskliknande" form på godisen.


Det blir inte mycket lättare än så här!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Gelatin: Något du kanske inte visste är att vanlig, osmakad och osötad gelatin inte bara säker för våra hundar, det ger faktiskt stora fördelar för deras leder, ben, tarmhälsa, matsmältning, hud, naglar m.m. Gelatin innehåller mycket aminosyror (byggstenarna i protein) och är en form av hydrolyserat kollagen (så kallad nedbrutet kollagen) som tas från animaliska delar. För enklast dosering väljer jag att köpa gelatin i pulverform.


Torsk: (eller valfri vit fisk) Är fettsnål, hög på protein och innehåller vitamin A & vitamin D, samt omega 3 fetter.

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page