top of page

Chokladbollar utan choklad

Uppdaterat: 10 sep. 2021

Svårighetsgrad: 🦴

Obs. till det här receptet behöver du en matberedare.

Idag är det chokladbollens dag och vad passar då bättre än just hundvänliga "choklad"bollar? Dessa är något ljusare än klassiska chokladbollar, du kan om du vill tillsätta lite carobpulver för att få dem ännu mer lika klassiska chokladbollar. Jag gav mig ut till affären tidigare idag på jakt efter detta pulver men det fanns dessvärre inte. Så hos oss blev det utan. Men vad gör det när de blir galet goda och fina utan också.



Recept 10 st chokladbollar:

5st dadlar

1/2 banan

0,75 dl glutenfritt havre

1 msk rismjöl


Gör så här:

Börja med att kärna ur dadlarna. Placera sedan alla ingredienser i en matberedare och kör på medelhög hastighet tills du har fått en slät smet.


Rulla små bollar och doppa dem i kokos. Låt stå i kylskåp minst 15 minuter innan servering.

Nom nom nom hälsar Cleo!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Dadlar: Vi ska vara noggranna med hur många dadlar hunden får äta, 1-2 dadlar vid enstaka tillfällen går bra, pga att dadlar är rikt på socker. Annars är dadlar ett fettsnålt tilltugg som innehåller: A-vitamin, C-vitamin, flera B-vitaminer, kalcium, järn, magnesium, kalium, kostfibrer och protein.


Glutenfritt havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Rismjöl: Det är naturligt glutenfritt, snällt mot magen och ger kakorna en fantastisk konsistens!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page