top of page

Candy cane

Svårighetsgrad: 🦴🦴

Lika söta som goda hälsar Cleo!


Allt är x 2 dvs detta görs i varje skål


Recept:

1 msk havremjöl

1 msk bovetemjöl

1 msk mosad banan


I ena skålen:

1 tsk rapsolja


I andra skålen:

0,5 tsk honung (inte till valpar)

1 tsk ceylonkanel



Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.


Ta fram två skålar och häll ner respektive ingredienser i varje skål.


Arbeta ihop till 2 jämna, smulfria, degar.


Dela nu varje deg i 4 delar (totalt 8 delar). Rulla ut varje del till ca 10 cm lång korv. Se till att dom blir lika tjocka - blir ena längre är det bara att skära bort det sen.


Tvinna ihop och forma dina stänger. Placera på en plåt med bakplåtspapper.


Grädda i ugnen på 150 grader i ca 15 min. Låt sedan svalna helt.


Hållbarhet ca 1 vecka. För längre hållbarhet, torka stängerna i ugnen på ca 50 grader i 30-60 minuter.



En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Havremjöl: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Bovetemjöl: Hjälper till att binda kakan. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Rapsolja: Rapsolja innehåller nyttiga fetter och i rätt mängd kan det vara ett bra tillskott för våra hundar. Fettsyrorna i dessa oljor är positiva för hud- och pälskvalitet och kan hjälpa till att dämpa olika inflammationer i kroppen.


Honung: En liten mängd honung i godiset kan till och med vara bra då honung är rikt på mineraler, vitaminer och antioxidanter. Men var noggrann med att inte ge för mycket honung då vi i princip ger hunden rent socker. Riktlinje mängd honung: 14-18 kg 1/tsk per vecka, 20-28 kg 1 tsk per vecka.


Kanel: Kanel är inte giftigt för hundar. Det viktiga är att vi inte ger för mycket till våra hundar. Det finns tabeller för hur mycket din hund får äta beroende på vikt, men utgå alltid ifrån väldigt lite. 50 mg per kilo kroppsvikt och per dag har visat ha positiv resultat på hjärtat. Kanel visar även positiva effekter genom att det minskar inflammation, förbättrar immunfunktionen och stabiliserar blodsockernivåerna. OBS, vill du ge denna mängd kanel är det viktigt att man använder Ceylon kanel, inte Cassia kanel. Då Cassia kanel innehåller större mängd kumarin, som i stora mängder ger negativ effekt.

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page