top of page

Bosse kakor

Uppdaterat: 31 mars 2021

Svårighetsgrad: 🦴


Jag och Bosse lärde känna varandra på instagram under hösten 2020. Hans matte tar helt fantastiska bilder och jag älskar att hänga inne på deras Instagram, länk till den här. För ett tag sedan fick jag därför en idé och slängde iväg ett meddelande till Bosse (okej det kanske är hans matte som skriver åt honom...) och frågade om jag fick baka egna kakor till honom, svaret blev ett glatt JAAA! Följt av: "Jag vill gärna att de ser ut som nallebjörnar, för jag gillar gulliga saker. Och så ska dom vara goda.. nom nom nom" fortsatte han, sedan blev det mest dreggel och jag förstod inte så mycket mer.


Alla foton är tagna och redigerade av Bosses matte Yasmine, så tycker ni precis som jag att de är helt underbara få ni som sagt inte missa att kika in deras instagram här!


Kakorna är busenkla att baka och Bosse ger dem 5/5 tassar!


Recept:

0,5 dl rågsikt

1 dl glutenfritt havremjöl

1 krm kanel

1,5 msk pumpapuré

1,5 msk rapsolja

1 msk vatten


Tips: har du inte pumpapuré går det bra att byta till samma mängd mosad banan (gärna lite övermogen)

& havremjöl gör du enkelt genom att köra glutenfritt havremjöl i matberedare eller med stavmixer.


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.


Rör ihop de torra ingredienserna i en skål, använd exempelvis en träslev, och rör sedan ner alla ingredienser. Arbeta ihop till en jämn deg. Degen ska inte smula men inte fastna på händerna när du arbetar ihop den. Tillsätt mer pumpa eller olja om degen är för torr och mer mjöl om du får en kladdig deg.


Kavla ut degen till ca 0,5 cm tjock. Tips är att kavla mellan två bakplåtspapper. Då behöver vi inget mjöl på bänken eller kaveln.


Stansa ut med valfri form och placera på plåten.


Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Håll ett öga på dem så de inte får för mycket färg. Låt sedan svalna helt innan din pälskling får provsmaka.



En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Rågsikt: Fullkornsmjöl är mer fiberrikt än vetemjöl och ger våra kakor en bra konsistens.


Glutenfria havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Pumpa: Pumpapuré är fyllt av fibrer och är därför perfekt för hundens matsmältningshälsa. Se bara till att använda 100% ren pumpapuré.


Rapsolja: Rapsolja innehåller nyttiga fetter och i rätt mängd kan det vara ett bra tillskott för våra hundar. Fettsyrorna i dessa oljor är positiva för hud- och pälskvalitet och kan hjälpa till att dämpa olika inflammationer i kroppen.


Kanel: Kanel är inte giftigt för hundar. Det viktiga är att vi inte ger för mycket till våra hundar. Det finns tabeller för hur mycket din hund får äta beroende på vikt, men utgå alltid ifrån väldigt lite. 50 mg per kilo kroppsvikt och per dag har visat ha positiv resultat på hjärtat. Kanel visar även positiva effekter genom att det minskar inflammation, förbättrar immunfunktionen och stabiliserar blodsockernivåerna. OBS, vill du ge denna mängd kanel är det viktigt att man använder Ceylon kanel, inte Cassia kanel. Då Cassia kanel innehåller större mängd kumarin, som i stora mängder ger negativ effekt.

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page