top of page

Blåbärspaj till hunden

Svårighetsgrad: 🦴

Älskar din hund också blåbär?

Då måste du baka denna hundvänliga blåbärspaj!

Frågar du Cleo så får den fem av fem tassar!


Receptet är gjort till en pajform (eller ja, det är egentligen en crème brûlée form) på ca 10-12 cm i diameter.


Recept:

ca 0,5 - 1 dl blåbär

1 dl havregryn (välj gärna glutenfritt)

1-2 msk potatismjöl

3-4 tsk kokosolja


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader och börja sedan med att fylla din form med blåbär. Jag mätte inte upp utan hällde på tills blåbären täckte botten.


Ta sedan och blanda ihop alla ingredienser (förutom blåbär) i en bunke tills du får en smulig deg. Jag valde att använda händerna för att nypa ihop degen när jag smulade den över blåbären. Det går givetvis bra att bara hälla över degen.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills pajen fått en gyllene yta.

Låt svalna helt innan du bjuder din pälskling!


Servera gärna med en klick laktosfri grekisk yoghurt, pajen duger lika bra precis som den är också!


Kom ihåg att blåbär färgar av sig, så det kan vara bra att servera hunden på en yta som är enkel att torka av.


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Blåbär: Detta bär ger inte bara våra kakor en fin färg, men blåbär är också laddade med antioxidanter som hjälper till att skydda din hunds kropp på fler sätt än ett, bland annat hjälper antioxidanter till med att förhindra hjärtrelaterade sjukdoma. Blåbär innehåller dessutom c-vitamin och fibrer som är bra för hundens immunförsvar och matsmältningssystem.


Havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.



Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page