Svårighetsgrad: 🦴
I tisdags hade jag livebakning på min Instagram där några följare fick hänga med när jag provbakade dessa kakor! Ibland blir det bra på första försöket, ibland inte. Denna gången blev det faktiskt bra. Jag gjorde hälften av kakorna med en banan på och hälften utan. Vi kom fram till att dem utan ska jag testa att göra ännu mindre och göra färgglada macarons utav. Så det kommer framöver.
Cleo fick givetvis provsmaka direkt och ÄLSKADE kakorna! Kul, för de är även superenkla att göra. Och på bara 4 ingredienser.
Recept:
1 ägg
1/2 banan
2 dl glutenfritt havremjöl
1/2 dl potatismjöl
Tips: havremjöl gör du enkelt själv genom att köra glutenfritt havregryn i matberedare eller mixer.
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa upp ägget lätt med en gaffel och mosa bananen. Blanda ihop dessa två och tillsätt sedan havremjölet. Beroende på hur stort ägg och hur stor banan du har kommer du behöva ha lite olika mycket potatismjöl, så tillsätt lite i taget. Tillsätt mer om det behövs. Rör ihop tills du får en fast, kladdfri deg.
Placera degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till ca 0,4 cm tjock deg. Stansa ut dina kakor och placera på plåten.
Valfritt: Skär tunna skivor av bananen och placera i mitten av kakan.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plåten och låt kakorna svalna helt innan din pälskling får smaka!
Förvara i sluten burk i kylskåp för bäst hållbarhet.
Ps. Nästa gång ska jag testa att ha inne kakorna med banan på toppen ännu längre, eventuellt sänka värmen något - för att få bananen lite mer torkad! Testar du får du gärna skriva till mig hur det gick! 😍
En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:
Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.
Glutenfritt havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick. Vissa hundar är känsliga mot gluten så vi väljer ett glutenfritt alternativ.
Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.
Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.
Comments