Banankakor!
Uppdaterat: 10 sep. 2021
SvĂ„righetsgrad: đŠŽ

I tisdags hade jag livebakning pÄ min Instagram dÀr nÄgra följare fick hÀnga med nÀr jag provbakade dessa kakor! Ibland blir det bra pÄ första försöket, ibland inte. Denna gÄngen blev det faktiskt bra. Jag gjorde hÀlften av kakorna med en banan pÄ och hÀlften utan. Vi kom fram till att dem utan ska jag testa att göra Ànnu mindre och göra fÀrgglada macarons utav. SÄ det kommer framöver.
Cleo fick givetvis provsmaka direkt och ĂLSKADE kakorna! Kul, för de Ă€r Ă€ven superenkla att göra. Och pĂ„ bara 4 ingredienser.

Recept:
1 Àgg
1/2 banan
2 dl glutenfritt havremjöl
1/2 dl potatismjöl
Tips: havremjöl gör du enkelt sjÀlv genom att köra glutenfritt havregryn i matberedare eller mixer.
Gör sÄ hÀr:
Börja med att sÀtta ugnen pÄ 175 grader och klÀ en plÄt med bakplÄtspapper.
Vispa upp Àgget lÀtt med en gaffel och mosa bananen. Blanda ihop dessa tvÄ och tillsÀtt sedan havremjölet. Beroende pÄ hur stort Àgg och hur stor banan du har kommer du behöva ha lite olika mycket potatismjöl, sÄ tillsÀtt lite i taget. TillsÀtt mer om det behövs. Rör ihop tills du fÄr en fast, kladdfri deg.
Placera degen mellan tvÄ bakplÄtspapper och kavla ut till ca 0,4 cm tjock deg. Stansa ut dina kakor och placera pÄ plÄten.
Valfritt: SkÀr tunna skivor av bananen och placera i mitten av kakan.
GrÀdda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plÄten och lÄt kakorna svalna helt innan din pÀlskling fÄr smaka!
Förvara i sluten burk i kylskÄp för bÀst hÄllbarhet.
Ps. NĂ€sta gĂ„ng ska jag testa att ha inne kakorna med banan pĂ„ toppen Ă€nnu lĂ€ngre, eventuellt sĂ€nka vĂ€rmen nĂ„got - för att fĂ„ bananen lite mer torkad! Testar du fĂ„r du gĂ€rna skriva till mig hur det gick! đ


En kik pÄ vÄra ingredienser och dess hÀlsofördelar:
Banan: InnehÄller kalium och fibrer och Àr bra för den mentala förmÄgan samt hundens matsmÀltningssystem. VÀlj gÀrna en vÀl mogen banan dÄ mogna bananer Àr 8 gÄnger mer effektiva för att stÀrka immunförsvaret och Àr enklare för magen att smÀlta.
Glutenfritt havregryn: Havregryn Àr ett livsmedel med stora mÀngder fibrer och mÄnga nÀringsÀmnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehÄller det vitamin B, som hjÀlper hundens pÀls att förbli skinande och frisk. Den innehÄller Àven oljesyra och omega 6-fettsyror, som ocksÄ hÄller pÀlsen i gott skick. Vissa hundar Àr kÀnsliga mot gluten sÄ vi vÀljer ett glutenfritt alternativ.
Potatismjöl: HjÀlper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och Àr naturligt gluten- och spannmÄlsfritt.
Ăgg: HjĂ€lper till att binda smeten. Ăgg Ă€r Ă€ven rikt pĂ„ protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.