facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Vofflor - Nyttiga våfflor till både dig och hunden

Uppdaterat: 31 mars 2021

Svårighetsgrad: 🦴

Idag är det våffeldagen och vad passar inte då bättre än att göra lite hundvänliga våfflor som är nyttiga för både dig och din pälskling??


Jag och Cleo har precis suttit och delat en voffla med grädde och extra många blåbär till mig. Du kan givetvis toppa din voffla med precis vad som, eller ingenting alls för den delen heller. Själv föredrar jag färska bär!Detta recept ger dig ca 3-4 vofflor.


Recept:

1 stor banan

2 ägg

1 msk kokosmjöl

0,5 tsk bakpulver

Lite kanel (valfritt)


Kokosolja till järnet


Gör så här:

Placera alla ingredienser i en mixer eller matberedare och kör tills du får en slät smet. Låt stå i 5 minuter, detta för att kokosmjölet ska hinna svälla klart.


Pensla våffeljärnet med kokosolja och grädda dina vofflor.


Låt svalna helt innan du bjuder din pälskling. Ska du äta själv kan du tjuvstarta medan de är varma! Men de smakar fortfarande väldigt gott när de har svalnat.


Idag toppade jag med laktosfri grädde, blåbär och mosade hallon. Jag har även pudrat kokosmjöl över vofflorna för att göra dem lite extra fina.Dessa våfflor passar alltså även dig som äter en glutenfri diet, LCHF eller liknande. Supermumsiga!


En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Kokosmjöl: Kokosmjöl innehåller naturligt en rad nyttiga ämnen samt är rikt på fibrer och protein. Kokosmjöl är dessutom naturligt spannmålsfritt vilket är perfekt för hundar som lider av tolerans.


Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet. 


Bakpulver: Det kan vara bra att vata att ett stort intag av bakpulver kan skada hunden och du ska aldrig ge hunden bakpulver i direkt form. Men att använda en liten mängd när du bakar är ingen fara.


Kanel: Kanel är inte giftigt för hundar. Det viktiga är att vi inte ger för mycket till våra hundar. Det finns tabeller för hur mycket din hund får äta beroende på vikt, men utgå alltid ifrån väldigt lite. 50 mg per kilo kroppsvikt och per dag har visat ha positiv resultat på hjärtat. Kanel visar även positiva effekter genom att det minskar inflammation, förbättrar immunfunktionen och stabiliserar blodsockernivåerna. OBS, vill du ge denna mängd kanel är det viktigt att man använder Ceylon kanel, inte Cassia kanel. Då Cassia kanel innehåller större mängd kumarin, som i stora mängder ger negativ effekt.


Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page