facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Träningsgodis med tonfisk

Uppdaterat: 21 jan. 2022

Svårighetsgrad: 🦴Till det här receptet behöver du en silikonmatta att bre ut smeten över. Har du ingen kan du testa att bre ut smeten på ett bakplåtspapper och sen bryta godisar - en av er följare har testat utan form för detta recept med ett bra resultat!


Länk till min silikonmatta hittar du HÄR.

Länk till en mer prisvärd silikonmatta hittar du HÄR.

(affiliatelänkar)

Obs. denna bilden hör till ett annat recept så färgen på smeten stämmer ej


Så här ska det se ut efter du har fått ner smeten i din silikonmatta. Det är viktigt att du får ner allting och att så lite som möjligt är kvar på kanterna. Slå gärna silikonmattan mot bänken två-tre gånger för att gå ut eventuella luftbubblor.


För att få ner smeten i silikonmattan kan du antingen använda en doseringstratt eller liknande och hälla ner lite smet i varje form. Annars så använder du medföljande spatel i silikon/plast (om du har fått med en sådan) eller så kan du använda dig utav exempelvis en slickepott eller stekspade och "brer" ner smeten i formarna. Testa dig fram om det är första gången du använder en silikonbakmatta. Häll gärna lite smet i taget och arbeta ner det i formen.

Receptet ger ca 1/2 matta, gör dubbel sats för att fylla hela!


Recept:

1 ägg

2 msk tonfisk på burk i solrosolja

2 msk tapiokamjöl


Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.


Häll av vätskan från tonfisken och mixa tills du får en helt slät smet. Jag använde matberedare, du kan säkert använda stavmixer eller det du har tillgång till. Viktigt att få en slät smet. Häll i ägg och mjöl och mixa igen tills smeten är slät.


Fördela i din form och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Du kommer se att kexen "lyfter" upp ur formen. Då vet du att de är klara.


Ta ut plåten och låt svalna något, häll sedan ut dina godisar från silikonmattan på ett bakplåtspapper och låt nu svalna helt innan du torkar dem i ugnen i ca en timma. Jag torkade på 75 grader men på min ugn går det inte att ha öppen lucka samtidigt, hade det funkat hade jag torkat på 100 grader med en liten springa öppen för att få ut fukten.


Låt svalna helt och förvara sen i lufttät burk!En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Tonfisk: Viktigt att notera att tonfisk inte ska ges som hundens dagliga kost då tungmetaller ackumuleras i den. Däremot är tonfisk nyttig så länge den inte överkonsumeras (samma gäller oss människor). Tonfisk är rikt på bland annat omega-3-syror, vilket förbättrar både immunförsvaret och pälskvaliteten!


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Tapiokamjöl: Används som redning och binder därför bra när vi använder det i bakning. Tapiokamjöl är även helt glutenfritt och ofarligt för hundar. Används ofta i bland annat hundgodis.
Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page