facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Nyttig träningsgodis till hund!

Svårighetsgrad: 🦴🦴


Dessa träningsgodisar får sin fina gröna från spenat, vilket även gör godisen fylld av vitamin A, folsyra och vitamin K.Länk till min silikonmatta hittar du: HÄR

Länk till en billigare variant med hälften hundben hälften fiskar HÄR

(affiliatelänk)Så här ska det se ut efter du har fått ner smeten i din silikonmatta. Det är viktigt att du får ner allting och att så lite som möjligt är kvar på kanterna. Slå gärna plåten med silikonmattan på mot bänken två-tre gånger för att gå ut eventuella luftbubblor.


För att få ner smeten i silikonmattan så använder du medföljande spatel i silikon/plast (om du har fått med en sådan) eller så kan du använda dig utav exempelvis en slickepott eller stekspade och "brer" ner smeten i formarna. Testa dig fram om det är första gången du använder en silikonbakmatta. Häll gärna lite smet i taget och arbeta ner det i formen.


Recept:

30 g spenat

2 msk morotspuré

2 msk vatten

2 msk havremjölk

1 msk kokosolja

3 msk bovetemjöl

2 msk potatismjöl


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.


Börja med att köra spenat i en mixer till en slät smet, använder du fryst spenat behöver du tina den helt innan - detta är för att kokosoljan kommer annars att stelna till klumpar.


Rör sedan ihop alla ingredienser, inklusive spenaten, i en bunke tills du får en klumpfri smet.


Fördela i din form och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.


Ta ut plåten och låt svalna något, häll sedan ut dina godisar från silikonmattan på ett bakplåtspapper och låt nu svalna helt innan du torkar dem i ugnen i ca en timma. Jag torkade på 75 grader men på min ugn går det inte att ha öppen lucka samtidigt, hade det funkat hade jag torkat på 100 grader med en liten springa öppen för att få ut fukten.


Låt svalna helt och förvara sen i lufttät burk!
En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Spenat: Spenat reglerar tarmfloran då den innehåller mycket fibrer. Den innehåller dessutom vitamin A, C, E, B och F. Du bör däremot inte ge spenat alltför ofta eller i alltför stora mängder till hundar, då det kan hämma bildandet av röda blodkroppar.


Morot: De vitaminer som finns i morötter är bland annat A, B, B1, B6, C, D och K, som alla är bra för immunförsvaret. De innehåller även karotenoider, mineraler, fosfor, kalcium, natrium, kalium och klor. Tack vare vitamin A och karotenoider är morötter bra för ett djurs hudhälsa (till exempel så minskar dessa vitaminer solskador). De förhindrar även ögonproblem, som gråstarr.


Kokosolja: är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Bovetemjöl: Hjälper till att binda kakan. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Havremjölk: Drycken innehåller ingen laktos och inget mjölkprotein och är bra för hundens mage då drycken har probiotisk effekt.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page