facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Träningsgodis med kött på 3 sätt!

Svårighetsgrad: 🦴


Till det här receptet behöver du en silikonmatta att bre ut smeten över. Har du ingen kan du testa att bre ut smeten på ett bakplåtspapper och sen bryta godisar - jag har dock inte testat det för just det här receptet.


Länk till min silikonmatta hittar du HÄR.

Länk till en mer prisvärd silikonmatta hittar du HÄR.

(affiliatelänkar)

Obs. denna bilden hör till ett annat recept så färgen på smeten stämmer ej


Så här ska det se ut efter du har fått ner smeten i din silikonmatta. Det är viktigt att du får ner allting och att så lite som möjligt är kvar på kanterna. Slå gärna silikonmattan mot bänken två-tre gånger för att gå ut eventuella luftbubblor.


För att få ner smeten i silikonmattan kan du antingen använda en doseringstratt eller liknande och hälla ner lite smet i varje form. Annars så använder du medföljande spatel i silikon/plast (om du har fått med en sådan) eller så kan du använda dig utav exempelvis en slickepott eller stekspade och "brer" ner smeten i formarna. Testa dig fram om det är första gången du använder en silikonbakmatta. Häll gärna lite smet i taget och arbeta ner det i formen.

Recepten är i ordningen uppifrån och ner, dvs översta godisen på bilden är recept 1 och nedersta recept 3. Det första receptet blev enligt mig det bästa då det gick lättast att dela och inte smulade. Känner du inget behov av att dela godisen så går alla recept lika bra!


Jag använde lövbiff 😊


Varje recept räcker för att fylla en silikonmatta.


Recept 1:

40g kött

2 ägg

4 tsk tapioka


Recept 2:

40g kött

2 ägg


Recept 3:

40g kött

4 msk äppelmos (koka äpple utan skal och mixa slät)

2 ägg


Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader (för recept 3 kan du ha något lägre grad, ca 160, och öka tiden i ugnen).


Mixa sedan ditt kött tills du får en helt slät färs. Jag använde matberedare, du kan säkert använda stavmixer eller det du har tillgång till. Viktigt att få en slät smet.


Häll i övriga ingredienser efter det recept du valt och mixa igen tills smeten är slät.


Fördela i din form och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Du kommer se att kexen "lyfter" upp lite ur formen. Då vet du att de är klara. Kom ihåg att alla ugnar är olika starka så tiden kan variera något.


Ta ut plåten och låt svalna något, häll sedan ut dina godisar från silikonmattan på ett bakplåtspapper och låt nu svalna helt innan du torkar dem i ugnen i ca en timma. Jag torkade på 75 grader men på min ugn går det inte att ha öppen lucka samtidigt, hade det funkat hade jag torkat på 100 grader med en liten springa öppen för att få ut fukten.


Låt svalna helt och förvara sen i lufttät burk!En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Kött (lövbiff): Kött är ofta den största delen i en hunds kost. Det är näringsrikt och kan vara en bra källa till protein och fett. Sedan brukar hundar älska smaken.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Äpple: Äpplen är fulla av vitaminer, som A och C, samt kostfiber, fosfor, antioxidanter och kalcium. Däremot är kärnorna giftiga för hundar så var noggrann med att ta bort dessa.


Tapiokamjöl: Används som redning och binder därför bra när vi använder det i bakning. Tapiokamjöl är även helt glutenfritt och ofarligt för hundar. Används ofta i bland annat hundgodis.

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page