facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Träningsgodis med blåbär!

Svårighetsgrad: 🦴

Hur fin färg blev det inte på dessa träningsgodisar? Att de dessutom är smaskiga OCH innehåller vitaminer och antioxidanter är ju fantastiskt!


Veganska är de dessutom - perfekt för hundar med allergi!


Länk till min silikonmatta hittar du: HÄR

(affiliatelänk)


Obs. denna bilden hör till ett annat recept så färgen stämmer ej.


Så här ska det se ut efter du har fått ner smeten i din silikonmatta. Det är viktigt att du får ner allting och att så lite som möjligt är kvar på kanterna. Slå gärna plåten med silikonmattan på mot bänken två-tre gånger för att gå ut eventuella luftbubblor.


För att få ner smeten i silikonmattan så använder du medföljande spatel i silikon/plast (om du har fått med en sådan) eller så kan du använda dig utav exempelvis en slickepott eller stekspade och "brer" ner smeten i formarna. Testa dig fram om det är första gången du använder en silikonbakmatta. Häll gärna lite smet i taget och arbeta ner det i formen.


Recept:

50 g blåbär

4 msk vatten

4 msk Havremjölk

2 msk kokosolja

4 msk bovetemjöl

4 msk potatismjöl


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.


Börja med att köra dina blåbär i en mixer så du får dem helt släta, använder du frysta blåbär behöver du tina dem helt innan - detta är för att kokosoljan kommer annars att stelna till klumpar.


Rör sedan ihop alla ingredienser, inklusive blåbären, i en bunke tills du får en klumpfri smet.


Fördela i din form och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Du kommer se att kexen "lyfter" upp ur formen. Då vet du att de är klara.


Ta ut plåten och låt svalna något, häll sedan ut dina godisar från silikonmattan på ett bakplåtspapper och låt nu svalna helt innan du torkar dem i ugnen i ca en timma. Jag torkade på 75 grader men på min ugn går det inte att ha öppen lucka samtidigt, hade det funkat hade jag torkat på 100 grader med en liten springa öppen för att få ut fukten.


Låt svalna helt och förvara sedan i lufttät burk!En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:

Blåbär: Detta bär ger inte bara våra kakor en fin färg, men blåbär är också laddade med antioxidanter som hjälper till att skydda din hunds kropp på fler sätt än ett, bland annat hjälper antioxidanter till med att förhindra hjärtrelaterade sjukdomar. Blåbär innehåller dessutom c-vitamin och fibrer som är bra för hundens immunförsvar och matsmältningssystem.


Kokosolja: är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Bovetemjöl: Hjälper till att binda kakan. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Havremjölk: Drycken innehåller ingen laktos och inget mjölkprotein och är bra för hundens mage då drycken har probiotisk effekt.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page